​Діяти разом

12.10.23, 9:45

Діяти разом – це чути слова, меседжі, історії інших людей і вловлювати, як вони синхронізуються з емоціями, візіями, ритмом твого власного життя.Діяти разом – це створювати систему співпраці й взаємодії, яка працює настільки злагоджено, що їй не потрібні додаткові важелі й мотивація.Діяти разом – це мріяти про спільну місію і реалізовувати її в маленьких кроках щоденно попри все.

Діяти разом вдалося на інтеграційному коворкінг-форумі «Діємо разом», який відбувся 6 жовтня на комунікаційному майданчику ЦНАП «Прозорий офіс» в рамках проєку «Діємо гуртом», що впроваджується за підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва.

Команда ГО «Вік щастя» зібрала всіх своїх партнерів, громадські організації міста, зокрема релоковані до Кропивницького, активістів з громад для мережування, стратегування та підсилення ініціатив та громадських об’єднань у сфері освіти дорослих.Кожен із присутніх привніс свій меседж у загальні рішення форуму.

Так, очільниця ГО «Вік щастя» Наталя Бондаренко у своїй натхненній промові наголосила на консолідації громадських об’єднань та державних установ, які працюють з людьми поважного віку. Представники Департаменту соціальної політики міста, Ради ВПО, організації «Я – Маріуполь», Територіального центру, Університету третього віку «Натхнення», ГО «Агенція сталого розвитку «Хмарочос», Гончаренко Центру наголосили на актуальних моментах у роботі з людьми поважного віку, зокрема ВПО.

Були озвучені цифри: з 26 тисяч ВПО у місті Кропивницький налічується 7 тисяч людей поважного віку. Це та спільнота людей, які потребують особливої уваги та піклування. І тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо забезпечити належний рівень підтримки, освіти та розвитку цих людей.Не забули й про громади. Адже проєкт ГО «Вік щастя» «Медіаосвіта та критичне мислення для людей поважного віку» реалізовувався в чотирьох громадах області, а саме: Маловисківській, Пантаївській, Дмитрівський, Новоукраїнській. Звітні кейси громад зарядили позитивом усіх присутніх.

Енергетика добра, гумору, винахідливості була в кожному звітному виступі. Колосальну роботу провели громадські активісти, навчаючи медіаграмотності простих жителів сіл.Люди поважного віку прагнуть соціальної реалізації – цей меседж неодноразово звучав на Форумі. Сьогодні це активно відбувається у волонтерстві. Виступ представниць від ГО «Добромир» (ініціатива «Годуємо патріотів») змусив весь зал слухати їх, зачаївши дихання.

Стільки відданості справі було в кожному слові жінок, стільки бажання наблизити перемогу України, що, здається, всі серця в залі билися в унісон. Це був один з найщемніших моментів Форуму.Особливим був виступ Олени Рудковської, керівниці ГО «Школа моделей і естетичного виховання Mix models» про спільний проєкт з ГО «Вік щастя» «Fashion_вік». Це був яскравий спіч про красу й стиль поважного віку, про те, що кожна жінка красива, незалежно від віку. Що ж, будемо готуватися до нового показу мод і нових тріумфів поважної краси!

Одним із завданням Форуму було створення «дорожньої карти» з розвитку освіти дорослих (людей старшого віку) у місті Кропивницькому та громадах. Це завдання креативно реалізувала майстриня скрайбінгу Анна Ліщина. Її візуальні нотатки «Діємо разом» стали справжньої окрасою Форуму.Найголовніше, що Форум дійсно подарував те відчуття єднання, яке наразі таке необхідне для кожного з нас. Діяти разом – це й чути меседжі один одного, й реалізовувати спільні проєкти, й мріяти про наближення перемоги! Просто треба діяти разом.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!