​Презентація книги «Новий Захід. Українська мрія» відбулась у Кропивницькому

17.10.23, 18:59

У Кропивницькому відбулась презентація книги Ярослава РОМАНЧУКА «Новий Захід. Українська мрія». Це видання є першим у новітній історії нашої держави, яке представляє системний погляд на економічні реформи в країні.

Як перетворити Україну на процвітаючу та успішну державу, а звичайних українців зробити заможними та щасливими? Відповіді на ці запитання шукав автор книги «Новий Захід. Українська мрія», яка вже 2000 накладом розійшлась по всій Україні. У цьому видання Ярослав Романчук описує наукові та практичні засади економічної політики України, яка в умовах повномасштабної війни зіткнулася з глибокими кризовими явищами і прагне їх подолати.

«Основна цінність українці – це свобода. Я проаналізував з точки зору науки, з точки зору економічної політики і взагалі сприйняття українцями кількості цієї свободи. І до чого призвів дефіцит цієї свободи. І ми побачили, що в українців 30 років свободи не було і економічної свободи також. Тож я запропонував такий широкий економічно історичний дискус, як не матеріальний актив впливає на розвиток, на життя, на бізнес та на обороноздатність країни», - розповів під час пресконференції Ярослав РОМАНЧУК.

Автор виявляє теоретичні дефекти в економічних моделях та програмах міжнародних організацій, які пропонувалися таким перехідним країнам як Україна та незмінно призводили до провалів реформ. Результатом застосування формальних та відірваних від реального життя методів стало формування в Україні олігархату зі слабкими інститутами держави щодо захисту прав та свобод людини. До того ж, це супроводжувалося багатьма перешкодами для розвитку малого та середнього бізнесу. У результаті країна опинилася в зоні глибокої економічної кризи, беззаконня та низьких соціальних стандартів, що посилило еміграцію українців на захід у пошуках кращого життя.

Ярослав РОМАНЧУК пропонує створити «Новий Захід» в Україні за допомогою інноваційної моделі економічного розвитку, що ґрунтується на економічній свободі та теорії підприємницького зростання. Його висновки ґрунтуються на численних наукових дослідженнях та емпіричних даних, які були накопичені за більш ніж 30 років за такими явищами, як «економічна свобода», «приватна власність», «конкурентоспроможність» та «соціальний прогрес».

«Практична реалізація запропонованою мною стратегії дозволить провести економічні реформи в Україні, зробивши її привабливою країною для життя та інвестування, що забезпечить входження до престижного клубу країн з ВВП понад трильйон доларів та перетворення на потужний локомотив розвитку та зростання Європи», - переконаний Ярослав Романчук.

Ярослав РОМАНЧУК білоруський економіст стратегії і планувань нових ідей, який через політичні репресії у 2021 був змушений залишити Батьківщину і з того часу постійно проживає та працює у Києві. Став керівником напрямку з економічних реформ Офісу простих рішень та результатів. Це вже його 13-та книга з економіки, реформ, транзиту від держплану до вільного ринку, також Ярослав є автором понад 6500 публікацій на економічну тему в друкованих та електронних виданнях.

Як розповів координатор проєкту з видання та представлення книги Михайло КАМЧАТНИЙ: «Кропивницький став вже 14 містом в якому презентували книгу. Ми зустрічаємось не лише з медіа, а й представниками бізнесу та зі студентами економічних вищих навчальних закладів, у Кропивницькому - це будуть студенти Центральноукраїнського національного технічного університету. І ми представляємо не лише книгу, а автор ще й розповідає про те які саме економічні реформи потрібні нашій країні. Безкоштовний примірник книги«Новий Захід. Українська мрія» отримали майже всі бібліотеки обласних центрів держави, територіальних громад, а також спеціалізовані бібліотеки».

ФОТО – Ігор ФІЛІПЕНКО



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!