​Звітуємо про роботу Соціального ательє "КРОП-Стиль"

18.10.23, 10:00

Загальною метою проекту є забезпечення доступності вразливих категорій населення, зокрема з числа ВПО у м.Кропивницький якісними безоплатними послугами із ремонту одягу, а також створення умов для апсайклінгу одягу, котрий є у користуванні людьми, щоб покращити емоційно-психологічний стан беніфіціарів завдяки збереженню та відновленню пам’ятних для них речей.

"Волонтери і волонтерки соціального ательє «KROP Стиль» протягом третього місяця роботи, працюючи п'ять днів на тиждень, надали 78 безоплатних послуг із ремонту одягу для людей з числа вразливих категорій та ВПО. Дехто з людей отримав по кілька послуг, оскільки потребував ремонту кількох речей одягу. Було визначено вичерпний перелік послуг, які надаються, з огляду на те, які вироби можуть ремонтувати придбані машинки і який рівень кваліфікації мають волонтери і волонтерки", - розповідає комунікаційниця проекту Вікторія Талашкевич.

Це вкорочення низу, завуження низу, заміна блискавки, штопка спідниць і штанів, вкорочення виробу, укорочення рукавів, перешив гудзиків на блузах, сукнях і футболках, а також дрібний ремонт кишень, заміна блискавки, зашивання дірок по швам у куртках і худі, і перешивка постільної білизни.

Також у вересні було проведено першу частину тренінгів по soft skills. Зокрема, у напрямку покращення soft skills було проведено 5 тренінгів на наступні теми: «Робота в команді, як ключова навичка soft skills» (04 вересня 2023 року, тривалість: 3 години), мета тренінгу: обґрунтувати важливість командної роботи, відпрацювати уміння конструктивно спілкуватися для створення єдиної команди, створити алгоритм успішної роботи команди з метою створення сприятливих умов щодо роботи соціального ательє «KROP-СТИЛЬ». «Тайм-менеджмент: ключ до успіху» (05 вересня 2023 року, тривалість: 3 години), мета тренінгу: навчити волонтерів соціального ательє «KROP-СТИЛЬ» ефективно розпоряджатися своїм часом, бути ефективними та успішними у навчанні, творчих проєктах, професійній діяльності, знаходити більше часу для відпочинку, захоплень та самовдосконалення, формувати навички самодисциплінованості, раціонального використання часу та усвідомлення цінності часу та необхідності його ефективного розподілу.
«Емоційний інтелект у структурі професійної компетентності» (06 вересня 2023 року, тривалість: 3 години), мета тренінгу: підвищити обізнаність щодо емоційного інтелекту у волонтерів соціального ательє «KROP-стиль», надати практичні рекомендації стосовно самоконтролю власних емоцій та розуміння емоцій оточуючих. Тренінг «Комунікативні навички як запорука успішного майбутнього» (7 вересня 2023 року, тривалість: 3 години), мета тренінгу: відпрацювати вміння ефективної, приємної і гармонійної взаємодії один з одним, з однолітками, клієнтами; розвивати вміння встановлювати контакт і впевнено спілкуватися, зняти бар’єри в спілкуванні між учасниками для подальшої роботи соціального ательє «KROP- СТИЛЬ».

Тренінг "Якості лідера: що потрібно для успіху" (8 вересня 2023 р., тривалість: 3 години), мета тренінгу: актуалізація та конкретизація уявлень про лідерство, розвиток мотивації учасників тренінгу щодо формування в себе якостей необхідних для ефективного лідерства в роботі соціального ательє «KROP-СТИЛЬ» та збагачення їх досвіду прояву умінь та навичок лідерської поведінки.

Також у напрямку покращення hard skills було проведено 2 тренінги на наступні теми - тренінг «Підбір матеріалів для ремонту одягу» (20 вересня 2023 року, тривалість: 3 години), мета тренінгу: Сформувати знання про важливість вміння ремонтувати пошкоджений одяг, відпрацювати уміння з надання гардеробу індивідуальності, формувати прагнення в учасників заняття проявляти творчість при підборі матеріалів для ремонту одягу, створити алгоритм успішної роботи команди з метою створення сприятливих умов щодо роботи соціального ательє «KROP-СТИЛЬ». Тренінг «Ремонт одягу з використанням фурнітури» (27 вересня 2023 року, тривалість: 3 години), мета тренінгу:Сформувати знання учасників тренінгу, як найповніше реалізовувати особистий креативний потенціал кравця в процесі ремонту одягу, формувати прагнення учасників проявляти творчість при підборі фурнітури для ремонту одягу, створити алгоритм успішної роботи команди з метою створення сприятливих умов щодо роботи соціального ательє «KROP-СТИЛЬ».

Соціальне ательє працює у рамках проекту, що його втілює ГО "Турбота" відповідно до Меморандуму про співпрацю із Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі - у рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та ГО "Десяте Квітня".

Адреса ательє: вулиця Гоголя, 79, перший поверх, м.Кропивницький. Графік роботи: Понеділок-вівторок-середа-четвер з 14:00 до 16:00. Прийом попередніх замовлень та запис до майстринь по телефону - +380952072742 (телефонуйте з 14:00 до 16:00, будь ласка)

Перелік безоплатних соціальних послуг:

1. Спідниці та штани: вкорочення низу, завуження низу, заміна блискавки, штопка.

2. Блузи, сукні, футболки. вкорочення виробу, укорочення рукавів, перешив гудзиків.

3. Куртки-ветровки, худі - дрібний ремонт кишень, заміна блискавки, зашиваємо дірки по швам.

4. Перешиваємо постільну білизну.

ВИРОБИ ПРИЙМАЮТЬСЯ В ЧИСТОМУ ВИГЛЯДІ

Проєкт Соціальне ательє «KROP Стиль» реалізується в рамках партнерської угоди між UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні та ГО «Десяте квітня».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!