​У Чижевського проходять тренінги з ментального здоров’я

07.03.24, 18:36

Бібліотека Чижевського стала місцем проведення циклу тренінгів у рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Перший семінар-тренінг з психологічної самодопомоги провела Анна Колєва – практичний психолог, керівниця Центру психологічної реабілітації Обласного клінічного госпіталю ветеранів війни.

Адаптація до стресу, підтримка власного психологічного стану стають важливими чинниками для збереження емоційної рівноваги під час непередбачуваних обставин. Особливо це важливо журналістам, які висвітлюють інформацію про військові події та надзвичайні ситуації в країні; спілкуються із військовими, ветеранами, пораненими бійцями.

Стикаючись зі стресом, мозок запускає підсвідомі програми виживання. Спрацьовують інстинкти. У кожної людини найбільше проявляється одна з трьох реакцій: «бий», «біжи» або «замри» – і всі системи організму працюють на неї.

«Коли мозок заблокований, важливо відновити фізичний стан за допомогою різних каналів сприйняття інформації, щоб стабілізувати свій психоемоційний стан», - зазначила Ганна Колєва.

Також психолог представила учасникам тренінгу техніки та вправи, які допоможуть стабілізуватися у стресових подіях, відновитися після напруженого дня та інше. Це дихальні вправи, медитація, розслаблення м’язів та ін. Вони ефективно зміщують фокус уваги, дають можливість заспокоїтись та налаштуватись на більш позитивний лад.

Такі нехитрі методики обов’язково покращать самопочуття та допоможуть віднайти ґрунт під ногами. А це саме те, що дуже необхідно усім у ці непрості часи.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!