​У Кропивницькому говорили про синдром вигорання у військовослужбовців

11.03.24, 15:04

В бібліотеці Чижевського відбулась презентація практичного посібника Рустама Тараненка та Юлії Титаренко «Синдром вигорання у військовослужбовців: етіологія, ознаки, психодіагностика, корекція, профілактика».

Автори видання розповіли, як військовослужбовцям уберегтися від синдрому вигорання та як допомогти військовому впоратися з емоційним виснаженням на фронті, з якими психологічними проблемами в зоні бойових дій працюють військові психологи і як допомагають нашим бійцям.

Специфіка професії військовослужбовця полягає у тому, що цим відважним чоловікам і жінкам доводиться працювати у постійному напруженні, ризикувати життям, виконувати завдання у складних умовах. Вони стикаються з багатьма негативними факторами, які призводять до підвищеного психологічного навантаження, наповненого емоційними переживаннями, стресом. І як наслідок – професійне вигорання.

Тож це видання адресоване офіцерам-психологам, заступникам командирів підрозділів і частин з морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, а також буде корисним для психологів правоохоронних органів, ДСНС України та курсантів (слухачів, студентів) відповідних спеціальностей.

Щиро вдячні авторам за електронний варіант книги «Синдром вигорання у військовослужбовців: етіологія, ознаки, психодіагностика, корекція, профілактика». З виданням користувачі бібліотеки можуть ознайомитися на сайті Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського у розділі «Цифрова бібліотека» https://library.kr.ua/elib/.

Відео презентації можна переглянути на YouTube каналі бібліотеки https://www.youtube.com/channel/UCtngSYstSe14ogrmnz0QDDQ.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!