​Сила п’ятьох підлітків здатна допомогти сотням дорослих

30.03.24, 16:00

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, організоване громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд — це “Сила п’ятьох” із Новоукраїнки.

Команда складається із п’яти підлітків: Каріни Коваленко, Вікторії Насеткіної, Єлізавети Бубнової, Єгора Мутіна та Іллі Дергачова. Їх поєднало прагнення покращити ментальне здоров'я батьків, котрі мають дітей, у місті Новоукраїнка. Адже після дослідження, яке провели апшифтери, вони зрозуміли, що дорослі у родинах потребують відпочинку від постійної рутини, зокрема, фізичних вправ на свіжому повітрі, занять із психологом і музичних заходів. Спочатку команда планувала працювати тільки із батьками, котрі мають дітей з інвалідністю, але після дослідження було вирішено розширювати аудиторію, і проводити заходи для всіх бажаючих батьків.

“Ми віримо, що одним із важливих елементів підтримки ментального здоров’я є фізична активність, бо самі займаємося спортом і помічали, як після тренувань покращується настрій, забуваються проблеми, ти ніби «перевантажуєш» себе”, - діляться досвідом у команді “Сила п’яти”.

Вони вже зв’язалися із інклюзивним центром, що діє у Новоукраїнці, і поділилися ідеями організації активностей для дорослих, котрі його відвідують. А також знайшли ще кілька локацій для занять. На одній з них працює «Центр перебування дитини» та «Спільно точка», де матусі і татусі зможуть в разі потреби залишити дитину під наглядом на час своїх занять-тренувань. На думку команди “Сила п’яти”, таким місцем може стати якраз простір їх проекту. Над розробкою його концепції команда зараз і працює.

Апшифтери планують широку інформаційну кампанію у ТікТоці, Інстаграмі та Фейсбуці, а також через буклети, котрі дозволять залучити потрібну аудиторію. Тож, слідкуйте за діяльністю команди “Сила п’яти” протягом наступних трьох місяців у Новоукраїнці, та долучайтеся до їхніх заходів, або розповідайте про це знайомим і друзям.

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org/ , і в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallya/ UPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити соціально важливі проєкти.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!