Звітний концерт Кіровоградського музичного училища

21.04.2015
21.04.2015
Музыкально-драматический театр им. Кропивницкого
Кировоград, Театральная площадь

Запрошуємо всіх бажаючих на Звітний концерт Кіровоградського музичного училища, який відбудеться 21 квітня о 18.00 в театрі ім. М.Л.Кропивницького!

З 1959 року в культурно-мистецькому житті Кіровоградщини музичне училище займає одне з першочергових місць і об’єднує в педагогічному колективі творчий потенціал декількох поколінь музикантів, для яких виконавство невідривно пов’язане з педагогікою.

Для Кіровоградської області музичне училище – це основа професійної музичної освіти, кузня мистецьких кадрів, з нього починався і продовжується в часі культурний розвиток краю.

За останні десятиліття училище стало потужним мистецьким осередком, що виконує функцію не лише навчального закладу, а й творчого центру, своєрідної філармонії.

Візитною карткою музичного училища є мистецькі колективи:

- 5 оркестрів (симфонічний, камерний, духовий, народний та камерний оркестр струнно-щипкових інструментів "Дивертисмент");

- 3 хорові колективи ("Prima Vista", мішаний хор, дитячий хор "Зоринка");

- 3 вокальні ансамблі ("Оксамит", "Надія", "Соколи") та фольклорний ансамбль;

- тріо бандуристів "Мальви" та ансамбль бандуристів.

Концертні виступи зазначених творчих колективів музичного училища на різноманітних концертних майданчиках є значними культурними подіями завдяки складним, цікавим програмам та якісним інтерпретаціям. Про рівень колективів свідчить і ряд реалізованих творчих проектів з визнаними музикантами сучасності Ю.Котом, Л.Забілястою, Й.Єрмінем та ін.

Творчий потенціал училища створює підґрунтя для реалізації на його базі потужних та вже знаних в Україні і за її межами творчих форумів: Всеукраїнських фестивалів-конкурсів "Провесінь" та "Нейгаузівські музичні зустрічі", Відкритого фестивалю інструментальної музики ім. Ю.П.Хілобокова.

Також училищем протягом року проведено ряд інших заходів: благодійна акція на підтримку захисників Вітчизни "Мистецтво об'єднує Україну", концерт пам'яті Андрія "Скрябіна" Кузьменка "Старі фотографії", захід до 200-річчя від дня народження М.Вербицького, автора музики Державного Гімну України.

У травні ц.р. стартує новий проект – Свято духової музики, який збере в Кіровограді кращі духові оркестри області та запрошені колективи.

За останнє десятиліття для училища вже стало традицією щороку в квітні презентувати кіровоградській публіці яскраву і насичену концертну програму – своєрідний підсумок творчого доробку протягом навчального року.

На сцену вийдуть найкращі колективи та солісти училища, лауреати міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів і фестивалів, які продемонструють цікавий та різноманітний репертуар.

Вхід вільний



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!