Відкриття пам’ятного знаку першим болгарським переселенцям

27.06.2015

У суботу, 27 червня 2015 року о 10.00 у Вільшанці відбудеться відкриття пам’ятного знаку першим болгарським переселенцям на Вільшанську землю. Пам’ятний знак встановлений з нагоди 240-річчя історичної події. У 2014 році минуло 240 років переселення болгар на Вільшанську землю. Саме у 1774 році понад 400 родин із болгарського містечка Алфатар області Сілістра, переселились до тодішньої слободи Маслове (нині Вільшанка). За ці роки болгарська община збільшилась, зміцніла та переконливо втілює позиції національних меньшин. Населення селища Вільшанка, сіл Добре та Станкувате складають болгарськи переселенці, які підтримують звьязки з братньою Болгарією і донині.

Члени Правління товариства Вільшанських болгар «Алфатар» виступили з ініціативою встановити Пам’ятний знак першим болгарським переселенцям. Автор та виконавець даного Пам’ятного знаку є Тепляков Михайло Олексійович – заступник голови товариства Вільшанських болгар «Алфатар». Встановлений Пам’ятний знак на розі вулиць Вербова та Радянська, смт Вільшанка.

Пам’ятний знак збудовано за кошти жителів сіл Добре, Станкувате, смт.Вільшанки та фінансової підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна. У відкриття пам’ятного знаку візьмуть участь: Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації – Сергій Кузьменко, Голова Кіровоградської обласної ради – Олександр Чорноіваненко Надзвичайний і повноважний посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев; Президент Асоціації болгар України, народний депутат України – Антон Кіссе; Меценат данного Знаку, народний депутат України – Станіслав Березкін; Делегація з Республіки Болгарія на чолі з радником мера міста Алфатар – Радкою Желевою; Члени районної громадської організації Товариства вільшанських болгар «Алфатар»; Представники болгарський общин з інших областей України, болгарських національно-культурних організацій.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!