Хода незрячих з нагоди Дня білої тростини

17.10.2016
17.10.2016

У місті Кропивницький у понеділок, 17-го жовтня відбудеться Хода незрячих з нагоди Міжнародного Дня білої тростини, який відзначається у світі як нагадування суспільству про існування людей з обмеженими фізичними можливостями, про солідарність і про допомогу. Акцію ініціює обласна організація Українського товариства сліпих (УТОС), керівник – Ірина Казанцева. За її словами, хода у місті Кропивницький відбудеться за участі незрячих людей не тільки із обласного центру, але й з первинних організацій УТОС на Кіровоградщині, з районів.

- Учасники ходи спиратимуться на білі тростини, що є символом незрячої людини, а також ми будемо пропонувати бажаючим перехожим та журналістам зав’язати очі чорною пов’язкою та пройтися разом із нами і відчути, як складно пересуватися містом незрячій людині, - обіцяє Ірина Казанцеві.

Хода почнеться від офісу обласної організації Українського товариства сліпих у місті Кропивницький (вул. Пашутінська, 13) і закінчиться на площі біля міської ради. Ірина Казанцева запрошують долучитися до ходи активістів інших громадських організацій, журналістів, представників влади і громади. Окреме запрошення – для фотографів, адже саме молодий фотограф на ім’я Джеймс Біггс, який жив у місті Брістоль (Великобританія) на початку минулого століття, втративши зір після аварії, першим у світі почав використовувати при ходьбі вулицями білу тростину, щоб бути помітнішим для перехожих та водіїв. Це нововведення підхопили всі незрячі не тільки Англії, але й Європи, Америки та світу.

Контактна інформація: 066-183-45-03 (Ірина Казанцева, голова правління обласної організації УТОС на Кіровоградщині), 099-044-55-04 (Марина Нестеренко, керівник Ульяновської територіально-первинної організації УТОС, місто Благовіщенське).

Довідка: Міжнародний день білої тростини відзначається в багатьох країнах світу. Союзи сліпих проводять в цей день спільно зі зрячими відповідні акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих в суспільство. Вони прагнуть у першу чергу зацікавити громадськість та засоби масової інформації звернути увагу влади на проблеми людей з обмеженим або втраченим зором.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!