І-рис. І-риски і малюнки

03.06.2017–30.06.2017
03.06.2017–30.06.2017

3 червня в «Західній галереї» Кропивницького відкриється виставка «І-рис. І-риски і малюнки», в якій будуть зібрані роботи професійних художників та аматорів з зображеннями квітучих ірисів (півників), повідомляє Утренний город.

В одному залі розмістяться іриси на полотні, папері, картоні й камені, а також вишиті й виткані, у вигляді кованих виробів, вітражів, глиняних і дерев'яних прикрас.

Це вже третя за рахунком експозиція в галереї, що нещодавно відкрилася на вулиці Волкова, 11, корпус 1. Там регулярно проводяться творчі зустрічі та майстер-класи для городян.

- Виставка, яку ми презентуємо, незвичайна, концептуальна, - каже власник «Західної галереї» Ігор Попович. - Якщо говорити мовою символів, квіти - немов люди. Вони такі ж гарні, індивідуальні та неповторні. Сьогодні наше життя затьмарене збройним протистоянням на сході України. Тому ми вирішили привернути увагу суспільства до цієї теми, вираженої через образи квітучих рослин. Іриси квітнуть у пам'ять про загиблих. Всі вони, як і квіти, прожили життя, відцвіли і передчасно пішли. Тому на емблемі виставки присутні не тільки мажорні фарби, але й чорний - траурний колір.

Не варто негативно реагувати на чорний колір, наголошує Ігор. У житті і так досить чорних вчинків і чорних слів. Але в нинішньому контексті це ще й нагадування про те, в який час ми живемо. Прекрасні квіти, які побачать відвідувачі виставки, вже ніколи не зможуть побачити люди, які дали нам можливість жити і радіти.

Виставка «І-рис. І-риски і малюнки» триватиме з 3 по 30 червня.

Урочисте відкриття експозиції - 10 червня, у суботу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!