Нові ідеї у розвитку громад

12.10.2017
12.10.2017
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

12 жовтня, з 9.30 до 15.00 у прес-клубі в рамках проекту "Креативні польські органи місцевого самоврядування для українських громад – самоврядна сфера в публічній дипломатії" відбудеться одноденний семінар "Нові ідеї у розвитку громад", які проведуть представники польських органів місцевого самоврядування:

Максим Голось (Maksym Gołoś) – Староста Прушковського повіту (Мазовецьке воєводство);

Даміан Малецкі (Damian Małecki) – Керівник відділу промоції міської публічної бібліотеки ім.Станіслава Гроховяка в Лешно (Велькопольське воєводство);

Paweł Mentelski (Павел Ментельскі) – консультант з питань: стратегій для міст, гмін і повітів, програм і аудиту сталого розвитку, управління в органах місцевого самоврядування, розробки та управління проектами, програм і планів локального розвитку (Подкарпацке воєводство);

Jarosław Bittel (Ярослав Біттель) – юрист, консультант з питань стратегій, програм і аудиту сталого розвитку для міст, гмін і повітів, управління в органах місцевого самоврядування і стратегічного планування (Мазовєцке воєводство).

Розклад роботи:

09.30 - 10.00 - Реєстрація учасників

10.00 - 10.45 - „Польща – якими ми є?” – представлення історії і сучасності Польщі в контексті розвитку місцевої самоврядності. Польський вклад в реалізацію європейських прагнень українського суспільства.

10.45 - 11.30 - Ревіталізація (повернення до життя)- процес виведення здеградованих територій з кризи для задоволення потреб місцевої громади.

11.30 - 12.00 - кава-пауза

12.00 - 13.00 - Інноваційні вирішення функцій бібліотеки на прикладі Муніципальної публічної бібліотеки в м. Лешно з використанням ревіталізації.

13.00 - 14.00 - Прушковський повіт - розвиток і співпраця в рамках місцевого самоврядування. Сучасні способи обслуговування мешканців на прикладі Сервісного центру обслуговування клієнтів (Центру надання адміністративних послуг) у Прушковському повіті.

14.00 - 15.00 - Досвід децентралізації влади в Польщі та її наслідки для розвитку гмін та регіонів на прикладі розвитку сільських гмін в 1990-2017 роках - case study.

15.00 - завершення семінару.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!