“Пісня пісень Кобзаря”

05.03.2018
05.03.2018

5 березня о 14 годині у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентвція книжкової виставки до дня народження Т. Г. Шевченка “Пісня пісень Кобзаря”.

Тарас Григорович Шевченко – найвеличніша постать в історії українського народу. Багатою є його світового значення літературна спадщина. Сьогодні не може не вражати велич творчості Т.Шевченка, його небуденна, самовіддана й непоборна діяльність.

Пропонована книжкова виставка показує часопростір між Великим Поетом і звичайною людиною. Він говорив віршами не від імені народу, а устами народу. Його “Кобзареві” немає ціни, як і слову, бо спочатку було слово.

Попри фантастично велику кількість літератури про життя та творчість поета, одна з перших його біографій, написана Михайлом Чалим у 1882 році, залишається і зараз неоціненним свідченням про “труди і дні” Кобзаря. Живе слово сучасників, які жили поруч із генієм, дихали одним повітрям, горіли одними й тими ж ідеями, справді дорогоцінне. Ця книга Михайла Чалого - українського інтелігента, освітянина, товариша Кобзаря представлена на виставці і є унікальною та цікавою.

А книга Миколи Лисенка “Коріння шевченкового роду. Генеалогія і спогади” по-своєму дивовижна й повчальна. Через пам'ять роду вона передає неповторний дух минулого нашої української землі. Також прикрасою виставки є видання, присвячене 200-літньому ювілею з дня народження Т. Г. Шевченка і 225-річчю М. С. Щепкіна, збагачує шевченкознавство цікавим аспектом.

Автор З. П. Тарахан-Береза, спираючись на науково-історичні документи, здійснила оригінальне дослідження щодо живописного твору Шевченка “Портрет Михайла Щепкіна”.

Запрошуємо всіх бажаючих познайомитись з новими виданнями про життя і творчість українського генія. Виставка буде експонуватись до 1 квітня.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!