Зустріч з Тарасом Марусиком

01.09.2018
01.09.2018

1 вересня, в суботу, о 16.00 відбудеться зустріч з перекладачем з французької, журналістом, заступником голови Координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя України при Міністерстві культури України, експертом з мовних питань, громадським діячем Тарасом Марусиком.

Теми для діалогу з автором: презентація перекладу праці визначного французького вченого Алена Безансона „Свята Русь”; історія перевезення особистих речей В. Винниченка з Франції в Україну; мовна політика України після Революції Гідності.

Вхід – вільний

Адреса: м. Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, 24.

Біографічна довідка:

Тарас Павлович Марусик народився 5 травня 1955 року в с. Яблуниця (Поляниця), Надвірнянського району, Івано-Франківської області. Закінчив Дрогобицький педагогічний інститут ім. І.Франка, факультет іноземних мов (1972-1976), за фахом вчитель французької мови, Бурґундський університет, факультет права (1994-1995), за спеціальністю «Культурна політика і мистецька діяльність».

Засновник та головний редактор інтернет-проекту «Нова мова», кореспондент, автор та ведучий програм у Київському бюро радіо «Свобода», зокрема рубрики «А мова, як море».

З 2010 року - Голова Координаційної ради з питань захисту української мови при Київській міській організації «Меморіал» імені В.Стуса.

Співорганізатор перевезення в Україну робочого кабінету В.Винниченка з Мужену (Франція) в Кіровоградський історико-краєзнавчий музей (1992).

Член Національної спілки журналістів України, Спілки франкомовної преси (Union de la presse francophone), Національної спілки письменників України, фахівець з мовної політики, перекладач, громадський діяч.

Автор близько 2000 передач (радіо «Свобода»), понад 300 статей та інтерв'ю.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!