«ManSound» у Кіровограді: «потрясний німець» Бах та що б не сподобалося Тарасу Григоровичу

04.02.15, 14:00

Дмитро Шульга відвідав концерт акапельного колективу «ManSound» та написав чудовий текст для сайту "весь Кіровоград", який ми пропонуємо увазі читачів "Тусовки":

З другої спроби у Кіровограді в залі обласної філармонії все ж таки виступив (і вельми успішно!) знаний акапельний колектив «ManSound». За 20 років свого існування вокальний секстет встиг погастролювати багато де по світу (від Аляски до Тайваня), а от у нашому місті це був перший їхній концерт. Хоча кілька років тому один із музикантів – Рубен Толмачов – виступав у Кіровограді в рамках фестивалю «Різдвяні передзвони», але як диригент хору «Дзвіночок».

Зрозуміло, що під час першого знайомства варто демонструвати усе те найкраще, на що здатен. І «ManSound» розпочали потужно: з бронебійної і запальної «Mas Che Nada», яку далі «підтримали» рок-н-ролом «A Little Thing Called Love». До речі, перед концертом ми з колегами трохи посперечалися, чи виконуватимуть музиканти рок. Я схилявся до думки, що виконуватимуть – і не помилився. Та й узагалі, у першому відділенні «ManSound» показали чи не все різноманіття музичних жанрів, у яких вони працюють. Окрім згаданих самби та рок-н-ролу, прозвучали й українські народні пісні (композицію «Повіяв вітер степовий» вони присвятили пам’яті їхнього засновника Володимира Міхновецького та усіх хлопців, які полягли в боях за Україну), і спірічуелс, і переспіви класичних інструментальних творів (зокрема, за визначенням одного з вокалістів,«потрясного німця» Баха), і запальний джаз.

Трохи джазу залишилося і на друге відділення (зокрема, розкішний стандарт «Lullaby of Birdland»), але в основному звучав український народний (і трохи міжнародний) пісенний репертуар. Оскільки спершу виступ «ManSound» планувався на 13 січня, то обрамленням у цій частині стали різдвяні пісні. Окремо слід відзначити завершальний «Щедрик» - чи не найвідоміший вітчизняний експортний музичний продукт. Здавалося, скільки уже версій цієї композиції вже було, але аранжування від «ManSound» та, ясна річ, виконання – це щось неймовірне.

Не можна не згадати про прекрасне вміння музикантів встановити контакт із залом. Скажімо, коли під час оголошення «Псалому Давида» на вірші Тараса Шевченка у когось із глядачів задзвонив мобільний, Рубен Толмачов миттєво відреагував: мовляв, Тарасу Григоровичу таке б не сподобалося. Ну і згодом виконавці дотепно «передражнили» ту відому кіномелодію. А ті овації, які влаштувала «ManSound» кіровоградська публіка стало свідченням того, що нехай на особисту зустріч ми чекали два десятиліття, але наступне побачення з якісною акапельною музикою не слід відтягувати аж так надовго. Принаймні музиканти неодноразово казали, що ще навідають наше місто.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!