Слово наше рідне – слово українське

08.11.2018
08.11.2018
Бібліотека ім. Є. Маланюка
Кировоград, ул. Декабристов, 6\15

8 листопада обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка запрошує на день інформації «Слово наше рідне – слово українське», присвячений Дню української писемності та мови. Це державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада.

Традиційно, в День української писемності та мови відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, пишуть всеукраїнський радіо диктант національної єдності, проводять тематичні конкурси, різноманітні заходи тощо.

Протягом дня в бібліотеціпройдуть різноманітні заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

Їх мета: розширювати знання молоді про красу і багатство рідної мови, пробуджувати почуття національної гідності, виховувати любов та бажання спілкуватися українською мовою.

Напередодні свята в читальній залі бібліотеки буде оформлено ряд книжкових виставок-інсталяцій: «Зоряний дощ у Кропивницькому»,«Бібліографічний калейдоскоп», «О рідна мово! Ти – голос поколінь, землі віків…», «Мистецтво – невичерпне джерело», «Осіння колекція книжкових новинок», «Читаймо зі смаком», «Світ технічної книги», «Осінній карнавал нових книг» та ін.

Відвідувачі зможуть взяти участь в інтелектуальній грі «Мовамоя українська, батьківська, материнська» та у квесті«До мови доторкнімось серцем» під час цих заходів учасники розширять свої знання і дізнаються цікаві відомості про рідну мову.

Протягом дня відбуватимуться екскурсії, де присутні ознайомляться з новинками літератури, які надійшла до книгозбірні протягом року.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!