Німці в Україні: історія і культура

15.10.2019
15.10.2019

15 жовтня 2019 року о 13.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбудеться відкриття виставки “Німці в Україні: історія і культура”. Виставка презентує історичну інформацію про німців України, починаючи з Х століття і закінчуючи 1939-м роком. Впорядковані за темами, ці документи представлені німецькою та українською мовами та проілюстровані картами і фотографіями. Для нашого краю виставка має особливе значення, оскільки на його теренах німці з'явилися і проживали з кінця ХVІІІ століття. Данциг, Альтданциг, Карлівка, Виноградівка, Крупське - це топонімічні назви з історичних карт.

Авторами унікального науково-просвітницького проекту є Міжнародна громадська організація “Товариство німців України - “Відергебурт” та Рада німців України.

Автором концепції і текстів є німецький історик Альфред Айсфельд, організатор виставки - голова Міжнародної громадської організації “Товариство німців України - “Відергебурт” Володимир Піньковський.

До Кропивницького виставку запросив обласний німецький культурний центр “Розвиток”, керівником якого є Руслана Ващук.

Першу екскурсію виставкою проведе Володимир Піньковський. Запрошуємо на унікальну подію усіх небайдужих до історії краю: викладачів, студентів, учнівську молодь, мешканців міста й області.

Вхід — вільний.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!