Новий благодійний рекорд у Кіровограді: на Великодньому Аукціоні зібрано 113 тисяч гривень!

25.04.13, 10:47

П’ятий рік поспіль навесні у нашому місті проходить благодійна акція, яка вжетрадиційно присвячується Великодню і має на меті збір коштів та купівлю обладнання для обласної дитячої лікарні.

 В Оргкомітет аукціону входять обласний художній музей, арт-студія АндріяКадигроба та медіа-група «весь Кіровоград», які за багаторічну діяльність були нещодавно відзначені на національному рівні та стали лауреатами першого загальноукраїнського конкурсу «Благодійна Україна». Також, вперше цього року, завдяки підтримці Асоціації благодійників України, організатори аукціону випустилибуклет, присвячений історії проведення цього благодійного заходу у Кіровограді. Це стало можливим завдяки тому, що на минулорічній акції «Музейна подія року»обласний художній музей отримав Спеціальну відзнаку за проведення аукціону.

Що ж стосується перебігу аукціону, то почнемо з початку – художники та галереї подали цього року до участі в акції понад три десятки робіт.

В основному, олійний живопис, хоча був представлений і батік, і акварель, і навіть дві цікаві роботи – вишивка та дизайнерський обігрівач. Купувати лоти у приміщенні музею зібралися не всі, хто придбав квитки (загалом було запрошено 54 особи і зібрано 5400 грн.), але ті, хто завітав – це постійні учасники акції – меценати, котрі були налаштовані придбати картини за найвищими цінами, допомагаючи таким чином діткам, що потрапляють до обласної дитячої лікарні. Як зазначив на початку головний лікар закладу Юрій Коблянський, на зібрані кошти планується придбати енцефалограф (це прибор,призначений для контролю та спостереження за функцією головного мозку).

Було продано все  та зiбрано 113 тис.грн., у т.ч. 5400 грн за квитки. Перелiк картин можна дивитися на сайтi auction-kirovograd.org Там буде також вiдео з аукцioну. Поки що - фото Олега Шрамко!!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!