За рік кількість смартфонів в мережі зросла на 43%

14.08.13, 10:30

За статистикою компанії «Київстар», кількість смартфонів в її мережі за рік зросла на 43% – до 3 мільйонів 698 тисяч. За підсумками 2 кварталу 2013 року проникнення цих гаджетів складає 12,69%.

Українці все більше користуються смартфонами. За рік, порівнюючи 2-й квартал 2012 року та 2-й квартал 2013 року, в мережі «Київстар» їхня кількість зросла на 1 мільйон 119 тисяч (43%) та складає 3 мільйони 698 тисяч.

Рекордно високу динаміку та найбільшу популярність серед користувачів показують гаджети на базі операційної системи Android. За рік їхня кількість зросла у більше ніж три рази — на 215%. Наразі такими смартфонами користуються 1 мільйон 548 тисяч абонентів «Київстар».

Другу сходинку за популярністю демонструють смартфони на базі ОС Symbian (Symbian OS, Symbian S60, S80, S90, UIQ, Symbian3). Їх налічується 1 мільйон 457 тисяч. Але порівняно з торішнім періодом їхня кількість зменшилась на 10%.

На третьому місці за кількістю та на другому за зростанням популярності — смартфони на базі iOS. Їхня кількість складає 358 тисяч та стрімко зростає щомісяця. За рік обсяг таких гаджетів в мережі «Київстар» зріс майже вдвічі — на 73%.

Смартфони на базі операційних систем Bada та Windows за підсумками 2-ого кварталу 2013 року мають 184 тисячі та 149 тисяч користувачів відповідно. При цьому користувачів «Windows-фонів» помітно побільшало: за 12 місяців їхня кількість зросла на 45%. Кількість смартфонів Bada збільшилась на 17%.

«Київстар» для підрахунку кількості смартфонів в мережі використовує прийняті серед частини операторів ринку мобільного зв’язку критерії. Так, враховуються лише ті унікальні гаджети (IMEI), які були активні протягом трьох місяців (з них відправлялись повідомлення, здійснювались дзвінки, використовувався GPRS). Кожен смартфон враховується лише один раз за вказаний період.



Комментарии

Maria Kalashnik14 августа 2013 11:00
1
А каждый смартфон - это еще и батарейка, которую нужно сдавать на переработку. Пункты приема в кировограде - http://master.kr.ua/safebattery/punktyi-priema/
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!