Кіровоград почав святкувати: Сьогодні - День прапора!

23.08.13, 12:46

В День Державного прапора України, напередодні Дня незалежності України в обласному центрі відбувся урочистий мітинг біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку.

Спозаранку біля пам’ятника Т.Г.Шевченку велелюдно – тут і представники громадських організацій, інтелігенція, держслужбовці з усієї області, бо ж не тільки кіровоградці прийшли до пам'ятника Великому Кобзарю вітати незалежність своєї держави, кожен район області був представлений окремою делегацією на чолі із головою райдержадміністрації. Відрадно, що з кожним роком кількість присутніх на традиційному мітингу біля пам’ятника Великому Тарасу у вишиванках лише зростає.

Розпочався мітинг традиційним покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Шевченку і урочистим підняттям державного прапора. У такий день не могли не звернутися зі щирими словами привітань до присутніх керівники області та міста.

Від керівництва облдержадміністрації слово тримав заступник голови ОДА Ярослав Арсірій: "З давніх часів українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї. Батьки і діди роками виборювали нашу свободу і лише ми нарешті маємо гідне право носити ім'я громадянина незалежної України. Ця визначна дата навічно увійшла в історію нашої держави, започаткувала нову епоху в житті народу України, законодавчо закріпила його вікові прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення, будівництва нової держави", - сказав він.

- Одним із головних атрибутів державності є прапор. Саме 22 роки тому жовто-блакитний стяг став символом незалежності, який надихає нас на нові звершення в ім'я України і нині. Ярослав Арсірій висловив подяку кожному жителю області, адже щоденна наполеглива праця кожного члена кіровоградської громади, за його словами – це вагомий внесок у розвиток держави загалом. Хочу відзначити, що Президент України наголошує – ми, як єдина нація обов’язково досягнемо нових вершин, - підкреслив насамкінець заступник голови ОДА.

Значимості і патетики заходу додало нагородження знакових постатей і колективів області відзнакою "Честь і слава Кіровоградщини". Цьогоріч цієї відзнаки за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у економічний та культурний розвиток області удостоєна людина, яка не потребує особливого представлення – це Микола Олексійович Сухомлин.

Разом з тим свою "Честь і славу" отримали кілька трудових колективів, зокрема, колектив Інгульської шахти ДП "Схід-ГЗК", колектив комунального закладу Кіровоградська обласна школа вищої спортивної майстерності і колектив Кіровоградської обласної організації ветеранів України. Напередодні річниці Незалежності паспорти громадянина України отримали юні жителі області, яким щойно виповнилося 16 років. А завершився святковий мітинг з нагоди День Державного прапора України і Дня незалежності передачею синьо-жовтого стягу учасникам автопробігу, що очолив велелюдний парад вишиванок.

текст - Офіційний сайт ОДА, фото - паблік "За Кировоградщину!"




Комментарии

Анна Горобцова23 августа 2013 15:11
1
Всі такі гарні у вишиванках. Добре, що хоч раз на рік їх вдягають. А ось я забула... Тепер пролеже моя вишиванка ще рік:)
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!