Щоб «Александров Ралі» у Карпатах пройшло краще, було збудовано нові станції мобільного зв'язку

25.08.13, 8:30
«Київстар» запровадив телеком-рішення для забезпечення зв’язком і GPS-навігацією учасників перегонів «Александров Ралі», які відбулись у серпні у Карпатах. Дві тимчасові базові станції, збудовані спеціально до заходу, дозволили знімати необхідні параметри для відслідковування автівок та передавати інформацію миттєво.

«Київстар» збудував тимчасові базові станції у важкодоступних, малолюдних місцях Чернівецької області для посилення покриття на трасі автомобільних перегонів «Александров Ралі». Учасники ралі використовують систему відслідковування, яка працює за допомогою GPS-пристроїв. Пристрої передають інформацію про пересування автівок на сервер через GPRS-канал мобільної мережі. Збудовані базові станції забезпечили стабільну передачу даних, а також можливість користування послугою push-to-talk для всіх екіпажів.

Базові станції було встановлено в умовах гірського рельєфу Карпат в особливо стислий термін – всього за дві доби. «Київстар» уперше встановив і увів до експлуатації у цьому регіоні устаткування нового типу, яке працює у будь-яких кліматичних умовах. За результатами роботи тимчасових базових станцій можливе планування будівництва повноцінних сайтів для постійної експлуатації у цьому регіоні.

«Такого роду роботи з будівництва базових станцій виконувались у Львівському філіалі «Київстар» уперше. Місцевість, де розташовується гоночна траса, має багато особливостей: тут і складні гірські умови при поганій мінливій погоді, і повна відсутність будь-яких комунікацій. Ми застосували абсолютно нестандартні для нас методи монтажу та успішно реалізували проект — у стислі терміни з високою долею відповідальності за якість послуг», — коментує Павло Робулець, начальник технічного відділу Чернівецького представництва Львівського філіалу «Київстар».

В цілому, «Київстар» у Чернівецькій області є лідером з покриття населених пунктів у важкодоступних гірських районах.

Автомобільні перегони «Александров Ралі» — одна з найбільш значущих подій автоспорту в Україні. У 2013 році вона відбулась у статусі IV етапу Чемпіонату України з ралі, XII етапу Кубка Європи з ралі з коефіцієнтом «5», а також VI етапу Чемпіонату Росії з ралі, і пройшла у Чернівецькій області 16-18 серпня. Автоперегони проводяться з 2009 року, вони названі на честь українського гонщика Андрія Александрова, п’ятиразового чемпіона України, що загинув у Болгарії у 2007 році.


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!