Гаряче фанатське протистояння на дербі в Олександрії

15.10.13, 10:00
фото - vk.com/fan_movements_in_ukraine
фото - vk.com/fan_movements_in_ukraine

Олександрія – Кіровоград! Ні рівень гри, ні назва ліги аж ніяк не впливають на це сполучення. Це битва. Битва не за три очки, не за місце в турнірній таблиці, а тільки за перемогу. В пам’яті кіровоградців ще залишилася болюча поразка в Кіровограді 1 червня 1:4, після якої «Зірку» залишив Ілля Близнюк. Хоча звітний матч не викликав в Олександрії ажіотажу. Чи то останні результати олександрійців (поразка і нічия) вплинули на вболівальників, але стадіон, м’яко кажучи, був не заповнений.

ПФК «Олександрія» (Олександрія) – «Зірка» (Кіровоград) – 0:0 (0:0).
12 жовтня 2013 року. Олександрія. КСК «Ніка». Початок о 16.00. 2500 глядачів. + 15 С.
Арбітр: Лисаковський Андрій (Одеса).
Асистенти арбітра: Ковальських Сергій (Сімферополь), Іванов Григорій (Одеса).
4-й арбітр: Кацман Олег (Кіровоград).
Спостерігач арбітражу: П’яних Володимир (Донецьк).
ПФК «Олександрія»: 24. Леванідов Владислав, 2. Сухоцький Артем, 8. Сидоренко Кирило, 15. Запорожан Андрій(к/к), 22. Грицук Василь, 27. Старенький Сергій (17. Пічкур Євген, 86), 28. Бідловський Володимир (7. Кіча Антон, 74), 29. Коломоєць Юрій (16. Шевченко Вячеслав, 60), 33. Микицей Станіслав, 81. Бондаренко Володимир, 87. Басов Сергій. Запасні: 31. Зарубін Руслан, 5. Лобойко Сергій, 9. Бровченко Юрій, 11. Соломка Юрій. Головний тренер: Шаран Володимир.
«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег, 4. Мостовий Андрій, 8. Родіна Вадим (к/к), 11. Галенко Ярослав (10. Степанков Роман, 90+3), 13. Сокуренко Віталій, 16. Гонщик Вадим (3. Пінчук Тарас, 82), 18. Бурдіян Андрій, 20. Фатєєв Дмитро, 23. Березовський Віталій, 77. Чичиков Олексій (21. Загальський Ігор, 80). Запасні: 12. Травкін Роман, 15. Степанов Андрій, 55. Толстяк Олександр, 66. Осадчий Дмитро. Головний тренер: Федоренко Микола.
Попередження: Березовський Віталій (18), Сидоренко Кирило (48), Сухоцький Артем (60).


Гра, як і має бути в «дербі», розпочалася без розвідки. Команди в перші хвилини провели розвідку в боротьбі за центр поля, і, не виявивши переможця, пішли у наступ. «Зірка», зрозумівши, що не так і страшна Олександрія, зусиллями Гонщика і Чичикова почала розхитувати оборону господарів. Але до ударів справа не доходила. А ось «Олександрія» на 4-й хвилині ледве не відкрила рахунок. Спочатку удар Юрія Коломойця під поперечину на кутовий перевів Павло Поштаренко. А вже подача з кутового закінчилися ударом Микицея, якого захисники «забули» – на цей раз «Зірку» врятувала поперечина.

«Олександрія», розуміючи що чергова втрата очок може ще далі відкинути від боротьби за прем’єр-лігу, пішла вперед. Особливо небезпечними були навіси до штрафного майданчику, які наші земляки не вигравали. Але найбільш небезпечний момент виник на 22-й хвилині, коли м’яч деякий час метався по штрафному майданчику «Зірки». Останнім намагався пробити Сергій Старенький, але ця атака для господарів закінчилася лише кутовим. «Зірка» ж продовжувалася огризатися, більше турбуючись про захист, і намагаючись використати можливості Ярослава Галенка.

З 32-ї хвилини гра почала нагадувати льодове побоїще. Внаслідок зіткнення Березовського та Коломойця обидва отримали травми, і продовжили матч з пов’язками на голові, а якщо врахувати що за шість хвилин до цього губу в єдиноборстві розбили Гонщику, то крові вже в першому таймі на полі пролилося чимало. Саме цікаве, що після цього гра заспокоїлася, і до кінця тайму небезпечних моментів майже не виникало.

Другий тайм продовжив перший у плані боротьби в центрі поля. Команди довгий час грали практично без воріт, часто помиляючись при передачах. В «Зірці» особливо виділявся Віталій Березовський, який встигав за нападаючими суперників, не дивлячись на травму в першій половині гри. Нападаючі обох команд були практично на сухому пайку. Другий тайм не подарував вболівальникам до 79-ї хвилини жодного більш-менш небезпечного моменту. Коли вже справа йшла до нічийного результат, Володимир Шаран провів три заміни, які значно підсилили гру господарів. І якраз після подачі кутового у виконанні Кічі виник супермомент, коли удар з воротарського майданчику прийняла на себе поперечина і Павло Поштаренко, який врятував свою команду в неймовірному стрибку. А за 4 хвилини до кінця матчу ще один кутовий примусив похвилюватися за результат – знову подача і Пічкур дивом не влучив у ворота. В ці хвилини «Зірка» дала зрозуміти, що результат влаштовує команду. В результаті четверта гра без пропущених м’ячів: випадковість чи закономірність?

І ніяк не можна оминути поведінку олександрійських фанів. Прикро, що на стадіоні команди, яка веде боротьбу за призові місця, дозволяються такі речі. Фанатів багато в усіх містах України від великих до маленьких, але невже керівництво олександрійського клубу думає, що в прем’єр-лізі такі речі будуть пробачати?


текст - Офіційний сайт ФК "Зірка", фото - Fan movements in Ukraine




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!