Андрій Ніколаєнко – камерному хору: Нам обом по 35 років, і я горжуся, що вітаю вас від усієї Кіровоградщини!

13.12.13, 14:37

Юрій Любович
Юрій Любович
Сотні шанувальників хорового мистецтва, не лише з Кіровограда, зібралися у обласній філармонії на справжнє свято Музики. Маестро Любович схвильовано зустрічав глядачів, гостей, колишніх хористів, учнів, колег. А потім – звучала музика, на екрані – ще зовсім молодий керівник спочатку хорової капели, потім вже знаного камерного колективу, який переможно представляв Кіровоград, Україну на багатьох престижних фестивалях і конкурсах.

Андрій Ніколаєнко
Андрій Ніколаєнко

– Саме цей колектив своєю професійністю, неординарністю, вишуканим репертуаром вже давно довів мистецькому світові, що Кіровоград – не лише танцювальна столиця України, а й край, де плекають талановитих музикантів, де творчо і піднесено 35 років працює хоровий колектив високого класу,
– звернувся до митців зі сцени обласної філармонії голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. – Нам обом по 35, і я гордий стояти поряд з такими талановитими людьми, які стільки років прикрашають нашу землю, мистецтво краю своїм талантом, своїми здобутками!

Ювілей хору
Ювілей хору

"Воздух держит дерзких," – такий творчий девіз обрав хор і його незмінний керівник своєму іменинному концерту. Хто добре знає Любовича і його колектив, абсолютно погоджується з такою назвою, бо у ній – весь Любович – нестримний, талановитий, сміливий і безмежно закоханий у музику. І концерт з нагоди 35 – річчя хору, як і десятки попередніх, яскраво продемонстрував творче кредо цього колективу, не лише свіжим репертуаром, а й тим, що потім на сцену з вітаннями вийшли юні і зовсім маленькі, яких навчають нелегкому мистецтву співу хористи, учні Любовича. Філармонія гула бурхливими оплесками і зимного вечора готова була відчинити свої величезні вікна і двері, аби небо, увесь Кіровоград насолодився неперевершеними звуками Музики.

– Коли людина присвячує себе Музиці, коли людина співає, вона назавжди стає вільною, – сказав зі сцени Юрій Любович. І зал відповів йому овацією.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!