Андрій Ніколаєнко: Вихованці будинку дитини мають йти у прийомні сім'ї, а не в будинки-інтернати

20.12.13, 10:30
З кожним роком все міцнішає традиція відзначати День Святого Миколая – давнє українське свято. Здавна св. Миколай вважається покровителем дітей, а тому щороку, 19 грудня, саме малеча найбільше чекає на прихід Святого із гостинцями. Зрозуміло, що у сім'ї роль Миколая виконають батьки, поклавши дітлахам під подушку подарунки, а от вихованці сиротинців часто позбавлені такого прояву уваги. Саме тому в такі святкові дні – меценати, представники влади і просто небайдужі люди намагаються подарувати частинку свого тепла і опіки саме цим дітям, позбавленим батьківської опіки і турботи.

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко першими для привітання із Днем Святого Миколая обрав вихованців будинку дитини недарма – адже тут виховуються найменші діти-сироти зі всієї області. Святково вбрані у новорічних костюмах біля прикрашеної ялинки діти чекали на гостей вже з раннього ранку. Зрозуміло, що керівник області на гостину до малечі завітав не з порожніми руками – всі вони отримали солодкі подарунки від Андрія Ніколаєнка. Але діти також приготували подарунок – святковий концерт зі старанно декламованими віршами та вправними танцями.

Привітав Андрій Ніколаєнко і працівників будинку дитини:
- Ви робите важливу справу. Завдяки вашим старанням – це по-справжньому чудовий заклад. Влада зі свого боку намагатиметься допомогти зробити умови праці для вас, і умови життя для дітей тут іще комфортнішими, - зазначив він.

- Ми всі разом, а особливо служба у справах дітей, повинні працювати над тим, щоб діти виходили звідси у прийомні сім'ї, щоб якомога менше їх потрапляло у будинки-інтернати. Це те завдання, яке ставить перед нами Президент України – щоб кожна дитина, яка опинилася у складних життєвих обставинах, осиротіла – знаходила сім'ю, - наголосив голова облдержадміністрації. Із жартівливими побажаннями звернувся Андрій Ніколаєнко і до дітей, він бажав їм бути слухняними, аби і в наступному році до них завітав з подарунками Святий Миколай.


Опісля керівник області оглянув усі групи закладу. Варто відзначити, що Будинок дитини це досить велика будівля, і коли зводили заклад розраховували більш, ніж на півтори сотні вихованців, а зараз тут перебуває 65 дітей. Зрозуміло, що голова ОДА не міг не звернути увагу на цей факт, він вказав, що призначення приміщень, які вивільняються необхідно перепрофільовувати. Начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Рибальченко зазначив, що питання уже опрацьовується, спеціалісти управління і закладу переймають напрацьований досвід харків’ян у цьому напрямку.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!