У Дендропарку відкрили ялинку

22.12.13, 10:33

На відзначення Дня святого Миколая у дендропарку відкрили новорічну ялинку. Подивитися на лісову красуню у намисті мерехтливої гірлянди мешканці сусідніх районів і з околиць надходили та з’їжджалися родинами. І, можна сказати, у повному складі.


Головні  гості – найменші: важко переступають у своїх майже космічних костюмчиках-скафандрах. Багатьох доправлено на візках, надійно сховавши від морозу під капустинням ковдр та шапочок. Молоді пари, дідусі з бабусями і куми…


 «Я живу зовсім поряд, на Пацаєва, – ділиться враженнями Ольга, мати півторарічної Настуні. – Отже, тутешніх свят стараємось не пропускати. Все-таки живе дерево із каркасною конструкцією не порівняєш. А загалом, у дендропарку я – доволі часта гостя. Серед дня забігаю на чашку лате в «Арці». До речі, там дуже затишно… Рекомендую для посиденьок у тісній компанії. Вагітною ж приходила сюди, щоб просто подихати. Для жіночого здоров’я, вважаю, це – далеко не остання річ».


Святкова програма у розпалі. Торкнувшись гілок, Дід Мороз наказує ялиночці засяяти. Його голос підхоплюють близько трьохсот дітей та дорослих, які чекають  дива. І диво з’являється. З верхівки й донизу пробігають хвилі синіх вогників, хизуються позолотою іграшкові кулі. Як відомо, цього року на підтримку Євромайдану ялинку вирішено було декорувати саме у кольорах європейського прапора.


Зважаючи на мороз, серед усіх запропонованих розваг дітлахи охоче озивалися на щось рухливе – макарену, якої навчала Снігуронька, «Третього зайвого», «Дракона» та жваві хороводи-паровозики. «Знаєте, інколи дивує, коли дитина підходить до тебе не за подарунком – сьогодні ми роздали 100 пакунків з ласощами, – розповідає Іван, актор, що грав Діда Мороза, – а щоб прочитати віршика. Сумлінно так – з інтонацією, жестами… І просить вислухати до кінця, бо готувалася до зустрічі з тобою цілий місяць. Між іншим, жертвуючи своїм часом на мультики. Слухаю, звичайно. Про Новий Рік, чарівні санчата Діда Мороза, котика, маму і вчительку».


Окрім конкурсів й пісень підтримати святкову атмосферу дійства допомогли гарячі частування – чай, заварений на хвойних гілках, від Самовар Самоварича, млинці та глінтвейн!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!