Міжнародний день обіймів по-кіровоградськи

22.01.14, 12:29

День обійм, який вчора, 21 січня відзначали по всьому світу, Кіровоградський обласний художній музей відзначив експозицією тематичних картин.


Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій - те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам.  Центральне місце в експозиції займає робота художника Добролежі А. Т.  «Двоє», яка привносить особливість та ліричність в обіймах закоханої пари.


В свою чергу доповнюють експозицію по – справжньому щирі і відверті картини відомих художників – земляків Логвинюка О.С. «Травень 1945 року», Колесніченка В.С. «Мамина вишня», східним мотивом передав інтимність обійм художник Ле-Тхі-Кім-Баг «Прощання». Головним подарунком цього дня у Міжнародний день обіймів є не матеріальні цінності, а, звісно ж, міцні й ніжні обійми.  У цей чудовий день Кіровоградський обласний художній музей шле свої обійми всім, хто нам дорогий, всім кого ми не знаємо, але хотіли б підтримати. Вітаємо всіх з Міжнародним днем обіймів, днем відкритої безкорисливої підтримки, днем небайдужих людей!


Трохи про свято: За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган) (США), а згодом стрімко поширилося та стало популярним у всьому світі. Витоки цього доброго свята сягають 70-х років XX століття, сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи та ініціатор започаткування невідомі.

Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без жодного інтимного натяку. За своєрідним «повір'ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом.  Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону — окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей. Обнімання – це невербальний, тобто несловесний спосіб вираження добрих почуттів. В оригіналі співіснують два свята, оскільки в  США  21 січня відзначають Національний день обіймів (англ. National Hugging Day).

автор - О. Отченашко – науковий співробітник відділу науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!