Школярі з Кіровоградщини змагались у «Що? Де? Коли?» та «Даугавпілс»

17.02.14, 15:00

У неділю, 16 лютого, у приміщені ОЦДЮТ пройшли шкільні фінали чемпіонатів кіровоградскької області з ігор «Що? Де? Коли?» та «Даугавпілс». Участь у замаганнях взяли школярі з Кіровограда та Кіровоградського району (Бережинка), Малої Виски, Добровеличківки, Олександрії, Новоукраїнки. 

Фінальні ігри розпочалися з «Музичного ерудиту», який підготував Валерій Кизименко. Тут учасники всіх команд грали не у своєму звичному складі, а були поділені між собою за спеціальною схемою. Завданням таких збірних команд було відповідати на поставлені ведучим запитання з музикальних треків, котрі були тематично згруповані. Найкращою стала команда Олександра Кирилова (капітан команди «Тріо+»).

Одразу пілся «Музичного ерудиту» команди грали в «Даугавпілс», редакторами якого стали Олександр Тарасенко та Лариса Ципов'яз. Всього у турнірі зіграли 9 конкурсів, кожен з яких був на різноманітну тематику (мінімалістичні постери, гугл-дудли, винахідники, автори фраз тощо). 

 Результати призерів старшої групи:

  1. ВДВ (Кіровоград) - 54*
  2. Тріо+ (Мала Виска) - 54*
  3. Геніна інженерія (Мала Виска) - 53*
  4. КМТС (Олександрія) - 53*

Результати призерів молодшої групи:

  1. Скіфський постріл (Мала Виска) - 53
  2. Олів'є (Олександрія) - 52*
  3. Крокс (Бережинка) - 52*
  4. Брейншторм (Кіровоград) - 51

* - за додатковими показниками

Результати фестивальних команд:

  • Песец - 63
  • Команда тренерів - 59

Після обідньої перерви розпочали грати у «Що? Де? Коли?». Ведучою турніру виступила Ольга Гріднєва. Ігрове жюрі: Олександр Тарасенко (голова), Юлія Носко та Анна Московенко. Апеляційне жюрі: Андрій Флоренко (голова), Іван Макада та Богдан Куц (редактор пакету). Всього відіграли 3 тури по 15 запитань у кожному. Сьогодні на турнірі рейтинг взятих питань був встановлений регламентом як додатковий показник.

У першому турі лідерство у старшій групі захопила кіровоградська команда «ВДВ», яка зуміла дати 7 вірних відповідей. Другими йшли одразу дві команди - «Фаворит» (Новоукраїнка) та «Геніна інженерія» (Мала Виска), які взяли по 6 питань. Серед молодших впевнено зіграв «Брейншторм» (Кіровоград) - 6 відповідей. Услід за ними була команда Новоукраїнки - «Метеор» (5 п.в.). Інші команди мали у своєму активі скромніші результати.

У другому турі дуже яскраву гру продемонструвала команда «Фаворит», набравши 11 із 15 можливих очок. Також гарний результат був у «Нірвани» - 10 із 15, вслід за якою йшли маловисківці «Геніна інженерія» та «Тріо+» - 9 із 15. Лідери першого туру «ВДВ», які були дещо виведені з бойового стану, взяли лише 6 питань. У молодших впевнено до перемоги йшов «Брейншторм» - 8 із 15. Наступний результат у 7 правильних відповідей показали дві команди - «Метеор» і «Олів'є» (Олександрія).

Останній тур мав визначити переможців та тих, хто поїде представляти нашу область на чемпіонат України в Алушту. Від Кіровограду в цілому було аж 13 путівок, включаючи «Брейн-ринг», тому команди були досить заряджені на перемогу. У старшій групі свій майстер-клас продемонстрували чемпіони України - «Геніна інженерія» (9 очок та 24 у сумі за три тури). Цього було достатньо для того, щоб наздогнати команду «Фаворит» (7) та за додатковими показниками їх обійти. Бронзу змогла вибороти кіровоградська команда «Нірвана» (8 у третьому турі та 22 в сумі). У молодших свій клас продовжував демонструвати «Брейншторм» (6 правильних та 20 загалом), цього вистачило, щоб впевнено здобути золоті нагороди. Срібло залишилося за командою з Новоукраїнки «Метеор», а бронзові нагороди здобула команда Олександрії «Олів'є».

 Результати старшої групи:

  1. Геніна інжененрія - 24*
  2. Фаворит - 24*
  3. Нірвана - 22
  4. ВДВ - 21
  5. Тріо+ - 19
  6. КМТС - 17
  7. Фортуна+ - 14*
  8. Експромт-1 - 14*

* - за додатковими показниками (рейтинг питань)

 Результати молодшої групи:

  1. Брейншторм - 20
  2. Метеор - 17
  3. Олів'є - 15
  4. Скіфський постріл - 14
  5. Крокс - 10
  6. Експромт-2 - 9
  7. Виключення із правил - 8
  8. Лідери - 7 
  9. КІТО - 6
  10. Хіпстери - 4
Вітаємо усіх участників і переможців та бажаємо командам успішно виступити на чемпіонаті України в Алушті! 
Текст - Олександр Тарасенко




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!