Тривають роботи по реконструкції стадіону «Зірка»

19.02.14, 13:00
фото - Геннадій Заболотний
фото - Геннадій Заболотний

Головною гарною новиною для любителів футболу є те, що нарешті стадіон «Зірка» отримає якісний футбольний газон. Футбольний клуб «Зірка» уклав угоду з київським підприємством ТОВ НВО «Ірігаційні системи», згідно якої вже в травні стадіон «Зірка» буде мати удосконалену систему дренажу, підігрів футбольного поля та газон, на якому не соромно буде приймати навіть ігри збірних команд. Не дивлячись на несприятливі погодні умови на початку року, вже знятий грунт на футбольному полі, і розпочались основні роботи.

Але не тільки любителі футболу, але й любителі легкої атлетики Кіровоградщини залишаться вдоволеними. Не так часто в нашому місті відбуваються змагання міжнародного рівня. На разі в України лише два стадіони, які відповідають нормам 1 або 2 категорії Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ): один – в Донецьку, другий – в Євпаторії. Стадіон «Зірка» має приєднатися до цього переліку, адже навколо футбольного поля будуть обладнані бігові доріжки та сектори для проведення різноманітних легкоатлетичних змагань. Вже зараз в календарі Федерації легкої атлетики України на червень-серпень заплановано 3 заходи в Кіровограді. Варто відзначити, що цього року на Україні буде проведено лише 3 офіційних міжнародних змагання, два з яких у Донецьку і один в Кіровограді. 2 серпня відбудеться матчева зустріч юнаків України, Білорусі та Румунії. А відкриються легкоатлетичні змагання на оновленому стадіоні чемпіонатом України серед школярів 28-30 червня.

Звичайно, не залишилися поза увагою і подальші заходи по удосконаленню інфраструктури стадіону і приведення його до вимог третьої категорії стадіону згідно Правил інфраструктури УЄФА. Наразі футбольний клуб закінчує перемовини про встановлення сучасного інформаційного табло та сучасного освітлення на стадіоні. Монохромне табло, яке зараз на стадіоні, було встановлене перед останнім виходом «Зірки» до вищої ліги в 2002 році, а освітлення стадіону було обладнане ще майже п’ятдесят років тому. Вже проведено демонтаж двох освітлювальних щогл. Тож приведення до європейських норм всієї інфраструктури, яка буде відповідати нормам ФФУ та УЄФА – одне з основних завдань клубу.

Вже виконаний великий об’єм робіт і на тренувальному (верхньому) полі. Завершений перший етап підготовчих робіт, на якому все поле вирівняне, а також облаштована підпорна стінка, яка дозволила ще розширити площу тренувальної зони. Саме тут буде обладнане футбольне поле зі штучним покриттям, яке дозволить вихованцям Академії ФК «Зірка» проводити ігри чемпіонату серед команд ДЮФЛ та тренуватися практично весь рік. Також поруч будуть встановлені індивідуальні глядацькі сидіння та обладнане освітлення, що дасть змогу проводити тренування та ігри у вечірній час. Окрім того буде обладнана зона розминки для представників легкої атлетики – сектори для метання спису, молоту, диску, ядра, бігова доріжка, сектори для стрибків з жердиною, у довжину та потрійним. Всі ці заходи в комплексі в подальшому дадуть можливості проводити на стадіоні і престижні міжнародні змагання, і збори різних збірних команд України.

Футбольний клуб сподівається, що стадіон «Зірка» стане окрасою міста, і Кіровоград здобуде популярність як місто, в якому турбуються про спорт не на словах, а роблять реальні справи.

Джерело




  • фото - Геннадій Заболотний
  • фото - Геннадій Заболотний
  • фото - Геннадій Заболотний
  • фото - Геннадій Заболотний
  • фото - Геннадій Заболотний
  • фото - Геннадій Заболотний
  • фото - Геннадій Заболотний

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!