Пам’яті Жанни Олексіївни Мацієвської

09.03.14, 11:04

25 лютого 2014 року пішла з життя Жанна Олексіївна Мацієвська – дружина знаного на Кіровоградщині художника - скульптора, члена Національної спілки художників України Аркадія Юхимовича Мацієвського (1931-2006). Жанна Олексіївна була берегинею багатої творчої спадщини чоловіка, всіляко пропагувала його мистецтво й після смерті Аркадія Юхимовича. Жителі Кіровограда та області добре знайомі з багатьма роботами митця, які вже зайняли чільне місце в історії та культурі нашого краю. Жанну Олексіївну знали та поважали усі музейщики нашого міста.  


Найважливішим для Неї була пам'ять про чоловіка. У травні 2010 року на будинку в якому мешкала сім'я Мацієвських було відкрито меморіальну дошку, присвячену скульптору Аркадію Мацієвському. Жанна Олексіївна була одним із самих активних організаторів відкриття в стінах обласного художнього музею у січні 2007 року виставки пам’яті митця, а у травні 2011 року чергової виставки - пам’яті художника, присвяченої 80 - річчю від дня народження Аркадія Юхимовича.


Вона була добрим другом та завжди бажаним і дорогим гостем у  Кіровоградському обласному художньому музеї. Ми низько схиляємо голови за подвижницьку працю Жанни Олексіївни, за її внесок у розвиток музейної справи. Пам'ять про Неї назавжди залишиться в наших серцях.

 

З глибоким сумом, колектив Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!