У Кіровограді сказали "Ні!" туберкульозу і ВІЛ-інфекції

15.03.14, 12:00

Днями обласна бібліотека для юнацтва ім.О.М. Бойченка спільно з Товариством Червоного Хреста України провели круглий стіл «Скажемо туберкульозу і ВІЛ-інфекції - «НІ!». Захід відбувся напередодні Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом, який щорічно відзначається 24 березня.


Ситуація щодо туберкульозу в Україні досить складна. Туберкульоз не є тільки медичною проблемою. Це - проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення, ступінь розвитку охорони здоров'я, у тому числі і фтизіатричної служби. І ця недуга останнім часом викликає велике занепокоєння в Україні і в Міністерстві охорони здоров’я України зокрема.


Обговорити ситуацію, що склалася на Кіровоградщині зібралася молодь різних навчальних закладів – ЗОШ №4, гімназії №9, НВО №8,20, Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування, Кіровоградського машинобудівельного коледжу.


Основними доповідачами виступили: Єгорова Галина Василівна ,  лікар-фтизіатр Кіровоградського обласного туберкульозного диспансеру; Луняченко Ірина Валеріївна, лікар-інфекціоніст Кіровоградського обласного СНІД-центру; Гришко Анна Миколаївна, лікар-гінеколог Кіровоградського обласного центру репродуктивного здоров’я.


В ході обговорення учасники дійшли висновку, що туберкульоз – важка та підступна хвороба, але якщо дбати про своє здоров’я та вчасно звертатися до лікарів, то завжди можна уникнути фатальних наслідків.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!