Як Кіровоградщина святкувала День Європи

18.05.14, 11:00

Щорічно у травні в Україні святкується День Європи. 16 травня 2014 р. , вже 5 рік поспіль, цього разу у Кіровоградському обласному ЦДЮТ пройшов фестиваль євроклубів Кіровоградщини «Єврофест – 2014», який буде відбувся у форматі баркемпу.

На кілька годин Кіровоградський обласний ЦДЮТ перетворився на справжнє Європейське містечко, у рамках якого працювали творчі майстерні, інформаційні та ігрові палатки, де можна було отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, всі бажаючі брали участь у цікавих іграх та у діяльності форум - театру. Мали змогу зробити гарну зачіску та переглянути виставку кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи.


Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна було дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств. В рамках роботи Європейського містечка велася робота інтерактивного стенду опитування, де кожен бажаючий мав змогу залишити власні думки на тему: «Україна – країна європейських цінностей» та залишити свої побажання. Окрім цього, під час «Єврофесту - 2014» діти мали змогу поспілкуватися з громадським активістом, представником української діаспори в Канаді – Орестом Хабурськи.

Цього року фестиваль об’єднав діяльність понад 30 євроклубів Кіровоградщини та проєвропейські громадські ініціативи м. Кіровограда та Кіровоградської області, а також ГО «Полонія», ГО «Нашіте Хора».

Організаторами фестивалю вже традиційно виступили: Департамент освіти і науки, управління молоді та спорту, управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім. Б.Чижевського, ГО «Молодіжне громадське об’єднання «Центр», за підтримки Представництва ЄС в Україні, міжнародного агентства «Погляд – NEXT», Київського міжнародного університету, відділення Національного олімпійського комітету України в Кіровоградській області, МО «21 століття».

Усі учасники заходу, а це понад 300 дітей та юнацтва міста та області, отримали грамоти, дипломи, подяки від організаторів свята. А переможців обласних конкурсів до Дня Європи визначили серед активної молоді Кіровоградщини. Переможці обласного конкурсу до відзначення Дня Європи в Україні «Єврофест - 2014»

автор - Світлана Коропалова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!