​Кримський художник намалював кіровоградську синагогу

05.06.14, 11:30

У Кіровоградській галереї «Єлисаветград» відкрили виставку живопису. Картини Олександра Репки анонсували ще перед новорічними святами, проте відкрили художника кіровоградським поціновувачам мистецтва лише цими днями.


Олександр Репка – кримський художник. Він працює у техніках живопису та офорту, а його роботи знаходяться в приватних колекціях за кордоном. Найкращі його спогади, розповідає художник, миттєвості подорожей світом. До речі, на виставці теж можна переглянути картини, намальовані в Севастополі, Балаклаві, Києві, Празі, Берліні, Алжирі. Представлені живописні полотна написані впродовж 1991-2014 років.


«Людина дуже сором’язлива. Але в той же час людина настрою: є настрій – пише, немає – не пише. За ці три дні я побував наче в іншому світі. Нам подобаються різні картини, але нас з ним об’єднує одне - любов до живопису, до мистецтва. Я думаю для Кіровограда ця виставка є незвичною, адже вона показує інший погляд на життя» - говорить власник галереї Микола Цуканов. Під час свого перебування у Кіровограді Олександр Репка зафіксував на картинах і місцеві пейзажі. Об’єктом двох його невеликих стала єврейська синагога. Художник розповідає, що малював картини стоячи перед будівлею якраз в момент сильної зливи, проте, поки не закінчив, не пішов.

«Мені сподобалась виставка. Якщо коротко, то я відчула, що я ваш персонаж. Людина, яка любить життя ось так, проникає в деталі… я говорю про жанрові картини. У нас в Кіровограді немає такого художника» - ділиться враженнями мистецтвознавець Світлана Ушакова. Полотна майже закордонного художника можна переглянути у галереї ще протягом кількох тижнів.


текст і фото - Світлана Дубина, Гречка



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!