«Обличчя» Павла Олексієнка

15.08.14, 15:00

Вперше, саме в стінах Кіровоградського обласного художнього музею відкривається персональна виставка нашого земляка, молодого художника Павла Олексієнка, який мешкає в м. Одеса.

Павло Олегович Олексієнко народився 9 липня 1979 року у місті Кіровограді. Вже з дитячих років в нього виявився потяг до малювання і в 1989 році він вступає до Кіровоградської міської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна, яку закінчив в 1994 році.

В 1996-1998 роках навчався в Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки на факультеті промислового дизайну. З 1998 по 2006 роки Павло тимчасово припиняє займатися творчістю, шукає себе в житті в іншій іпостасі, але все ж потяг до прекрасного переміг в його душі, і вже в 2006 році він вступає до Одеського художньо - театрального училища імені М.Б.Грекова, навчається за спеціальністю художник-оформлювач театральних заходів (викладач малювання та живопису А.Г.Барков). У 2011 році стає дипломованим спеціалістом.

Вже під час навчання Павло Олексієнко починає працювати за спеціальністю. У 2008 році приймає активну участь в оформленні вистави «Одесский дворик», за що був нагороджений грамотою благодійного фонду допомоги дітям-інвалідам. В 2012 році Павло Олексієнко брав участь в арт - проекті «Ніч в театрі», який був проведений в Одеському театрі юного глядача імені М.Островського. В 2013 році приймає участь у Міжнародному фестивалі шаржів, який проходив в Одесі та був присвячений відзначенню Дня гумору. Також у цьому році приймає участь у проекті «МНП» - музей неіснуючих предметів, в рамках проведення Одеського бієнале.

Слід відзначити, що це перша персональна виставка молодого митця у рідному місті. Так склалося, що художник Павло Олексієнко більше відомий поціновувачам сучасного мистецтва в Одесі. Тепер маємо нагоду познайомити з творчістю неординарного майстра і шанувальників мистецтва у рідному краї.

На виставці представлено 25 робіт, створених у період 2008 - 2014 років, саме ці твори за задумом художника увійшли до проекту «Обличчя». Вони відображають пошук власного стилю й ідентичності, дають змогу відчути внутрішній світ і показують цікаву творчу манеру художника. Кожна робота по-своєму дивує унікальністю творчого задуму.

Особливу увагу привертають роботи «Святі» (2010р.), «Беня» (2012р.), «Блакитноокий» (2013р.), «Можливо все» (2009р.), «Генерал» (2010р.), «Зотман» (2013р.), «Джозі» (2013р.), «Царь» (2014р.), саме вони на думку автора дають змогу глядачу відчути грані його самобутнього проекту.

В своїх творах представлених на виставці Павло по філософськи намагається розкрити тему випадку в повсякденному житті, яке наповнене ендорфіном відносин і ухилом до магічного мислення, але проблематика робіт цим не закінчується. Ще однією ключовою темою творчості художника є обличчя та його вирази в певні періоди життя, які одночасно висловлюють та маскують свої емоції.

Під час відкриття виставки Павло Олексієнко передав у дарунок до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею свою роботу «Блакитноокий», 2013 р.

Микола Правда, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!