​Кіровоградщина відправила на війну найбільше героїв!

21.08.14, 14:00

На Кіровоградщині створено три батальйони територіальної оборони. А в інших містах України лише 1-2 таких формувань. Про це сьогодні, під час зустрічі з кіровоградськими бійцями, які повернулись із зони АТО, повідомляє сайт Акула з посиланням на очільника області - Олександра Петіка. Більше того, з Кіровоградщини було мобілізовано вже 3 тисячі бійців, у той час, коли в інших областях ця цифра в межах 1-1,5 тисяч. Також було названо й сумні цифри. Кіровоградщина втратила вдвічі більше бійців, ніж інші області. У страшному списку вже сорок п'ять Героїв.

кіровоградський спецназ
кіровоградський спецназ
Крім того, на Кіровоградщині можуть відновити військовий загін спецпідготовки, яким пишалась уся Україна. З ініціативою відродити легендарну "п'ятидесятку", - 50-й окремий навчальний загін спеціальної підготовки, - виступив один із кіровоградських бійців, які повернулися із зони АТО. Нагадаємо, 50-й окремий навчальний загін спеціальної підготовки – це спеціальний навчальний підрозділ Збройних Сил України, частина спеціального призначення, створена на базі колишньої 9-ої окремої бригади СпП.

У червні 2012 року наказом міністра оборони України було проведено розформування 50-го окремого навчального загону спеціальної підготовки в місті Кіровограді. А 1 жовтня 2013 року наказом Міністерства оборони України було утворено на базі 50-го учбового центру спеціальної підготовки Кіровоградський військовий ліцей, який став правонаступником ліквідованої військової частини. Голова Кіровоградської ОДА Олександр Петік на пропозицію бійця відповів, що направить відповідного листа Президенту України. Також очільник області висловив впевненість, що відновлення військової навчальної частини зараз є актуальним для нашої країни.

автор -
Анастасія Зубова

Довідково: Більшість офіцерів і значна частина вихованців 50-го навчального центру брали участь миротворчих операціях в Боснії і Герцеговині, Іраку, Сьєрра-Леоне, Косовому. В незалежній Україні в умовах мирного часу сапери-розвідники частини неодноразово виконували бойові завдання по знешкодженню вибухонебезпечних предметів, головним чином боєприпасів періоду Другої світової війни, на території Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської областей.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!