​У Кіровограді запрацювала правова громадська приймальня

06.09.14, 15:00

Цього літа у Кіровограді відкрили громадську приймальню з питань прав людини. Над проектом працюватимуть три кіровоградські громадські організації, члени Української Гельсінської спілки «Територія успіху», «Флора» та «Громадські ініціативи».

«Нашій громадській організації цього річ виповнилося шість років. Мета нашої роботи – утвердження принципів верховенства права. Тому одне з основних завдань – допомога людям, які опинились у складних життєвих ситуаціях. Часто це безпритульні, клієнти кризового центру, особи, що вийшли з місць позбавлення волі. Тобто такі люди, у яких багато проблем, але мало хто береться за їх вирішення. Коли громадська приймальня активно працювала на офісі, то людей приходило настільки багато, що паралізувалась робота інших працівників офісу. І Тому сьогодні ми відкриваємо тут окреме приміщення.» — розповідає керівник ГО «Територія успіху» Інга Дуднік.

За час роботи її організації було надано близько 500 консультацій. Тематика консультації різноманітна. Це і отримання соціальних допомог, скарги на неправомірні дії представників органів влади, захист від насильства, захист права дитини на особисте життя, захист права власності. Дві справи розглядаються в суді, по одній справі готується подання до Європейського суду з прав людини. Найчастіше, за допомогою звертаються люди, що опинились у складних життєвих обставинах, хоча звичайно допомога надається всім без винятку. Окрім юристів у приймальні також працюватиме регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віктор Жученя.

До презентації також долучились представники «Кіровоградського міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб» та відділу кримінальної міліції з питань дитини УМВС України у Кіровоградській області. У співпраці з останніми ДЕГО «Флора» був створений мобільний додаток «Спілкування з міліцією» , який також презентували громадськості цього дня. Цю програму можуть скачати власники смартфонів і завжди мати під рукою інструкцію із спілкування з міліцією: нагадування про свої права та обов’язки, моделі поведінки у різних ситуаціях. Проект розрахований на підлітків, але буде корисний не лише їм, переконана керівник «Флори» Людмила Шестакова.

Громадська приймальня працюватиме з понеділка по п’ятницю з 9-00 до 16-00 год. за адресою: вул. Єгорова 40, офіс 302. Консультації можна отримати за телефоном 0522-27-93-27. Проект здійснено за сприяння ПРОООН «Демократизація, права людини і розвиток громадянського суспільства в Україні» та Української Гельсінської спілки з прав людини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!