У Кіровограді заклали меморіальну плиту до пам’ятника Ізраїлю Фісановичу

29.09.14, 11:00

Як пише Перша електронна газета, за словами Василя Гребенюка, голови Кіровоградського обласного осередку Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників, складна ситуація в країні наразі не дозволяє встановити уже готовий пам’ятник, тому біля Кіровоградської спортивної школи було закладено лише меморіальну плиту.

«Нашу ініціативу підтримала міська влада. Над створенням пам’ятника продуктивно працювала авторська група на чолі з почесним жителем Кіровограду Віталієм Кривенком», — поділився з присутніми результатами роботи Василь Гребенюк. А також зазначив, що розпочату справу обов’язково буде доведено до кінця, адже, за його словами, до роботи долучились патріотично налаштовані жителі міста.

У фінансовому плані ініціативу підтримали місцеві меценати. Право відкрити меморіальну плиту на місці встановлення пам’ятника було надане заступнику міського голови Вадиму Дризі та сину загиблого героя Тарасу Фісановичу.
Меморіальну плиту освятив настоятель Свято-Благовіщенського собору міста Кіровограда отець Євгеній.

Над створенням пам’ятника Ізраїлю Фісановичу працювали скульптор Віктор Френчко та архітектор Анатолій Кривенко. Зараз уже виготовлений макет у глині. Для лиття пам’ятника з бронзи необхідні певні матеріальні затрати.
Усі небайдужі кіровоградці можуть перераховувати пожертви на створення пам’ятника Фісановичу за реквізитами:

Розрахунковий рахунок №29244825509100 в ПАТ КБ “Приватбанк”, МФО 305299, ЄДРПОУ 14360570, для зарахування на карту № 5168742314260435

Ізраїль Фісанович - уродженець Єлисаветграда, пройшов шлях від командира підводного човна до флагманського штурмана бригади підводних човнів, за бойові заслуги отримав звання Героя Радянського Союзу. Його загибель була тривалий час оповита таємнцями: у 1944 році його екіпаж мав привести з шотландського Лервіка підводний човен «В-1», але судно зникло. Лише через багато років вдалось встановити, що човен був помилково атакований англійським літаком берегової охорони. 23 листопада відзначатиметься 100 років з дня народження героя.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!