​Великі дзьоби, пухнасті крила і швидкі лапи – страуси заворожують!

04.10.14, 12:31

Страусова ферма – чудова розвага, непоганий заробіток, а ще – класна принада для туристів. У цьому можуть переконатися всі, хто хоч раз бував на фермах, де розводять цих найбільших на планетів птахів.

Селфі від страусів та Андрія
Селфі від страусів та Андрія
Страуси добре пристосовують до кліматичних умов України – їх вже вирощують майже в усіх областях нашої держави. Та й науковці стверджують, що сотні тисяч років тому страуси жили на півдні України і далі на схід – до Монголії. Сьогодні ж, завезені із Африки, страуси приносять гостям чимало позитиву, а своїм господарям – серйозні прибутки. Починаючи від того, що квиток для туриста на ферму може коштувати 20-50 грн., і закінчуючи продажем яєць (по 150-200 грн.), пташенят (від 100 євро) та шкаралуп (50-100 грн.).

Кормимо поні
Кормимо поні
Але головне для журналіста, звісно, це приємні емоції та захоплюючі враження, що ми їх отримали від візиту на Страусову ферму у селищі Хуст та від спілкування із її власником – Василем Васильовичем і його підопічними – страусами та поні.

Пан Василь розповів, що страуси – це його хобі, бо має чимало іншої роботи, зокрема, очолює місцеву Аграрну палату. Саме так, до речі, він познайомився із колегами із Кіровограду та свого часу продавав їм страусові яйця, а ще – страусенят. Каже, що привіз на ринок у Прикарпатті чотири ящики з двома десятками маленьких страусенят, а за ними жіночка з Кіровограду приїхала… на білому Лексусі. От і довелося три ящики ставити у багажник, а один – у білий шкіряний салон. Так і подорожували пернаті у Кіровоград. Каже пан Василь, що за словами нової власниці всі вижили і вже за рік почали нести яйця.

Як ви бачите на відео, страуси дуже швидко підбігають до гостей і справно хватають дзьобами їжу. У природі вони розвивають швидкість до 70 км/год, але на фермі, звісно, стільки місця не має. Зате їх тут балують смачненьким туристи.

У селищі Хуст розводять африканських страусів (Struthio camelus) – це найбільший у світі птах, який на зріст може сягати 2,7 м. Та й вага у них не маленька - дорослий самець (пан Василь показав нам, що вони яскраво чорного кольору) може мати масу до ста кілограмів. Самочки – трохи менші і не такі яскраві, а маленькі страусенята взагалі коричнево-пістряві, їх майже не видно на фоні кущів та землі, а у пустелі вони взагалі зливаються із довкіллям.

Територія страусової ферми
Територія страусової ферми
На фермі у пана Василя ще живуть двоє симпатичних поні, а ще господар мріє збудувати крокодилячу ферму. Обіцяє, що туристами можна буде їх годувати мертвими курками, а ще планує, звісно, ї їхні яйця продавати. Поки що ж можна погодувати страусів та поні. Маленькі конячки у цьому плані приємніші, бо не хватають голодними дзьобами вас за пальці одне з поперед одного, а м’яко беруть губами з долоньок кукурудзяні пластівці. Але це – на любителя, бо, звісно, зі страусами веселіше. Тож, якщо буваєте десь неподалік від страусової ферми – хоч на Закарпатті, хоч деінде – завітайте, буде цікаво!

Селфі від поні та Андрія
Селфі від поні та Андрія

текст та фото -Вікторія Талашкевич та Андрій Флоренко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!