​Ігор Шаров подарував вантажний автомобіль підвищеної прохідності на потреби АТО

10.12.14, 12:00

Вантажний автомобіль підвищеної прохідності вантажопідйомністю у шість тон ЗІЛ-157К воїнам 17 батальйону територіальної оборони ЗСУ, що приймають участь у бойових операціях АТО, подарував народний депутат України багатьох скликань, наш земляк Ігор Шаров. Днями «короля бездоріжжя» було доставлено в зону бойових дій.

За іронією долі новий повнопривідний радянський вантажний автомобіль із форсованим двигуном, синхронізованою коробкою передач, новою трансмісією і односхилими задніми колесами (що значно підвищують прохідність машини) ЗІЛ-157К було придбано Ігорем Шаровим для зйомок фільмів про Велику Вітчизняну війну… А виникла потреба в цій машині зараз, для захисту української землі від терористів.

Декілька років новенька вантажівка підвищеної прохідності (набагато більшою, ніж попередні моделі) простояла у гаражі. Було проведено повне технічне обслуговування автомобіля, встановлений новий акумулятор. На 100 процентів підготовлений до бойових дій «король бездоріжжя» вирушив із повним баком в зону АТО, де його одразу було пристосовано під ЗУ 23-2 (зенітну установку). Тепер бійці 17 батальйону територіальної оборони ЗСУ мають можливість ефективніше протистояти БТР, БМП та іншій бойовій техніці, а також озброєним угрупованням терористів.

«На жаль, потреба у таких вантажівках дуже висока, - розповідає начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Микола Тищенко, - промисловість не може задовольнити потреби АТО. Тому важко переоцінити такий актуальний і необхідний подарунок нашим воїнам. Це не перша слушна допомога від Ігоря Шарова. У серпні цього року кіровоградські спецпризначенці отримали вантажопасажирський позашляховик підвищеної прохідності з п'ятидверним суцільнометалевим кузовом і двигуном збільшеної потужності - УАЗ 31519. Думаю, що Ігор Федорович, який сам приймай мав участь у бойових діях у Республіці Афганістан, дуже добре розуміє потреби бійців з передових рубежів. Абсолютно відверто скажу, що таких патріотів України як Ігор Шаров, котрі роблять такі подарунки, зараз не дуже багато. Але завдяки їм, благодійникам, волонтерам, бійці можуть з більшою віддачею виконувати свій військовий обов’язок, захищаючи незалежність нашої держави».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!