Техніка ізонитки – вишивка на папері

06.02.15, 14:00

Днями в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.М.Бойченка, відбулось чергове засідання клубу «Дивосвіт». Майстриня Світлана Петрова провела майстер-клас по виготовленню вишитих виробів в техніці ізонитки. Також майстриня презентувала свої барвисті картини, вишиті нитками та бісером.

Ниткографія, як вид творчості, вперше з’явилася в Англії. На сьогодні вона розповсюджена і в інших країнах світу: США, Данії, Австралії. Техніка дуже проста у виконанні і має своїх прихильників як серед дорослих, так і дітей.

Вишивка в техніці ізонитки особливо корисна для підростаючого покоління, адже вона розвиває дрібну моторику, тренує уважність та посидючість, знайомить з основними геометричними поняттями, вчить орієнтуватися на аркуші паперу і тренує розвиток креслярських навичок.

Опанувати техніку ниткографії (її ще називають «ізографія» - вишивка по картону) можна за допомогою книг, які видаються і в Україні або скориставшись порадами досвідченої майстрині.

На засіданні клубу «Дивосвіт» свої перші роботи під керівництвом Світлани Вікторівни виготовили школярі з різних шкіл міста.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!