​Комп'ютерні технології - на службі тюремної медицини

07.04.15, 14:00

Минулої п'ятниц в управлінні Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області пройшла робоча зустріч керівництва медико-санітарних частин пенітенціарних установ області та співробітників Кіровоградського відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». У ході зустрічі, були підведені підсумки спільної роботи в минулому році і були намічені плани партнерської діяльності на 2015-2017 роки.

Громадські активісти, враховуючи важку ситуацію з матеріальним забезпеченням медичних частин і дефіцит медичного персоналу, вирішили максимально використовувати можливості комп'ютерних технологій. Завдяки відкритості управління ДПтСУ Кіровоградської області до новацій, учасники зустрічі вирішили зайнятися підготовкою до запуску реєстру ВІЛ - позитивних пацієнтів. В даний час реєстр знаходиться у стадії розробки за аналогією вже діючого в Україні реєстру хворих на туберкульоз. З цією метою КОО ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» передало два комп'ютери для медичних частин двох виправних колоній, що діють в області. Запуск реєстру дозволить поліпшити медичну допомогу для засуджених.

Завдяки його наявності лікарі отримають швидкий доступ до медичної інформації про ВІЛ - позитивних пацієнтах, що позбавить їх від бюрократичної завантаженості. Це суттєво полегшить процес призначення та моніторингу лікування. Крім того, реєстр полегшить процес соціальної адаптації ВІЛ - позитивних пацієнтів, після звільнення з місць позбавлення волі. Експерти КОО ВБО «ВМ ЛЖВ» планують розвивати комунікацію між лікарями, які працюють в колоніях і в медичних установах комунальної власності, щоб оперативно отримувати консультації, і будь-яку медичну інформацію. Розробляючи напрямки подальшої роботи, сторони враховували інтереси один одного, існуючі проблеми та економічну ситуацію. Однак основою метою співпраці залишилася консолідація зусиль всіх учасників пенітенціарної сфери для забезпечення засуджених належною медичною допомогою.

Оцінюючи успіхи, досягнуті завдяки спільній діяльності, учасники зустрічі приділили увагу і проблемам, що залишилися. Так, Голова правління КОО ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олександр Александров висловив розчарування тим, що Кіровоградська область, залишається не пріоритетною для донорів. «Бажаючи поліпшити ситуацію з діагностикою та лікуванням туберкульозу в установах з виконання покарань, ми написали велику і серйозну проектну заявку і подали однієї відомої донорської організації, однак нас не підтримали, - зазначив Олександр Александров. Однак це не зупиняє нас, ми й надалі будемо розвивати цей напрямок, і будемо робити все можливе для розвитку та оптимізації медичної сфери».

Важливим досягненням можна вважати розширення діяльності відділення мережі ЛЖВ на усі пенітенціарні установи закритого типу, що діють в області. Крім того, завдяки спільним зусиллям соціальних працівників і медичного персоналу колоній та слідчого ізолятора вдалося розширити перелік аналізів, які можуть проходити ВІЛ-позитивні пацієнти, які перебувають в установах кримінально-виконавчої служби Кіровоградської області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!