Відбувся правовий лекторій «Молодь і право»

22.04.15, 12:00

В м. Кіровограді проведено правовий лекторій «Молодь і право»

17 квітня м. Кіровограді в рамках лекторію «Молодь і право», з метою попередження правопорушень серед підлітків, формування правової свідомості, здатності прийняти правильне рішення в критичній ситуації і не порушувати закон, було проведено правову експрес-гру «Кримінальна відповідальність неповнолітніх».

Учасниками заходу стали учні Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв). Для них провідний спеціаліст відділу правової роботи та освіти, реєстрації нормативно-правових актів та систематизації законодавства Головного управління юстиції в Кіровоградській області Піскун В.М. підготувала конкурсні завдання. Поділившись на команди, учасники під час першого конкурсу «Випробування сил» відповідали на запитання з варіантами відповідей. Потім команди по черзі давали визначення поняттям та називали правові ознаки. Під час третього конкурсу «Випробування критичною ситуацією» учасникам було запропоновано розв’язати юридичні задачі, що викликало чимале зацікавлення серед учасників. Останнім випробуванням став коментар відеосюжету з «Кримінальної хроніки тижня». Команди мали дати правовий коментар подіям: вид злочину, хто понесе відповідальність за законом, які обставини скоєних злочинів обтяжують чи пом’якшують відповідальність.

Учасники були дуже активними, відповідально ставилися до кожного завдання, давали повні відповіді на запитання і наводили аргументи на захист своїх думок.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!