Кияни, кіровоградці, львів’яни та одесити змагалися за звання кращих знавців Європи в Україні

09.07.15, 16:00

Першого липня у Національному спортивному комплексі «Олімпійський» пройшов фінал Всеукраїнського Чемпіонату з брейн-рингу на тему Європи. Молодіжний чемпіонат організований Фундацією «Відкрите суспільство» при підтримці Представництва Європейського Союзу в Україні і управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України.

Змагання у столиці
Змагання у столиці
Інтелектуальні змагання на тему Європи – це частина масштабного проекту «Euroquiz. Європа починається з тебе», покликаного в невимушеній формі познайомити молодь України з Європейським Союзом, його цінностями та історією. Крім чемпіонату з брейн-рингу, проект також включав он-лайн вікторину на тему ЄС і конкурс відео «Бути європейцем».
Напружений момент гри
Напружений момент гри
Всеукраїнський чемпіонат проходив у кілька етапів за участі команд з усіх областей України. У фіналі зійшлися чотири найкращі команди. У напруженій боротьбі потужна київська команда посіла лише 4 місце, віце-чемпіонами стали кіровоградці та львів’яни, а чемпіонами – одесити. Кіровоградщину представляла молодіжна команда обласного центру дитячої та юнацької творчості.
Нагородження переможців
Нагородження переможців
В церемонії нагородження взяли участь уповноважені представники Представництва ЄС в Україні: Давід Стулік, прес-атташе ЄС в Україні; Денис Черніков, керівник програм Лабораторії законодавчих ініціатив; Вікторія Давидова, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні.

Під час церемонії нагородження відбувся показ відеороликів-переможців конкурсу відео «Бути європейцем». До поважного журі конкурсу входили: Оксана Панасівська, директор Ukrainian Media E-School, головний продюсер «Сool production», екс-головний продюсер телеканалу Новий; Вікторія Давидова, керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні; Яніна Соколова, ведуча 5 каналу, експерт з кіно; Леся Шевченко, президент Фундації «Відкрите суспільство». Найкращою роботою було названо відеоролик «Для всіх як для себе» киянина Максима Наконечного. В його ролику показані маленькі добрі справи, які разом можуть змінювати країну і робити її більш європейською.

Перемогу в номінації «Найкраща ідея» отримала Олена Єфимова з Чернівецького шкільного європейського клубу «Ми Разом» за роботу «Наш європейський вибір: толерантність та полікультурність», яке присвячене темі рівних прав та можливостей. Приз глядацьких симпатій розділили між собою Наталія Андрющенко із Дніпропетровську з роботою «Європа – це мир» та киянка Іванна Папушенко з роботою «Бути європейцем» Також учасники мали можливість поспілкуватися з документалістом відділу преси та інформації Представництва ЄС Іриною Стаднійчук у головному офісі. Зустріч була змістовною та корисною для молодих представників інтелектуальної еліти України.

Кіровоградська команда
Кіровоградська команда



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!