В Україні розвивається STEM-освіта

21.09.15, 10:00

Представники громадських організацій та бізнесу об’єдналися для сприяння розвитку STEM-освіти України. Учасники коаліції переконані, що сьогодні українська система освіти потребує посиленої координації зусиль задля ефективного формування, реалізації та моніторингу державної освітньої політики в контексті STEM-напрямів (Science – наука, Technology – технології, Engineering – інженерія та Mathematics – математика). Нещодавно до Коаліції STEM-освіти (STEM Education Coalition) приєднався Київстар та підписав меморандум про її створення із представниками українських компаній, навчальних закладів та громадських організацій. Національний телеком-оператор долучився до коаліції у рамках реалізації власної освітньої програми «Зроби свій внесок» (Make Your Mark), орієнтованої на підтримку талановитої української молоді.

Ініціатором створення Коаліції STEM-освіти виступив Центр «Розвиток КСВ». Разом із Київстар до освітньої ініціативи приєдналися компанії Syngenta, United Minerals Group, Samsung, Ericsson, НАЕК «Енергоатом», Microsoft Ukraine, ТОВ «Пролего», а також Українське ядерне товариство, Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, КНУКіМ, НТУ «ХПІ» та ГО «Українська команда реформаторів».

«Важливість STEM-освіти усвідомили лідери багатьох країн, а стейкхолдери у різних країнах об’єднуються задля її розвитку. І ми раді, що в Україні бізнес, освітні заклади та громадські організації готові об’єднуватись та працювати спільно заради розвитку освіти і країни», – говорить Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ».

Київстар поділяє та підтримує основні принципи Коаліції STEM-освіти. Та сподівається, що діяльність її учасників призведе до суттєвих реформ у галузі освіти. Зокрема, першочерговим завданням коаліції єрозробка рекомендацій для МОН України щодо викладання STEM-дисциплін та налагодження міжнародної співпраці. Учасниками коаліції вже розпочато роботу над організацією профорієнтаційних проектів для молоді, а також проведенням науково-технічних конкурсів, олімпіад, квестів, хакатонів тощо.

«Реалізуючи свою соціально-освітню програму «Зроби свій внесок», Київстар долучився до коаліції однодумців. Переконаний, що спільними зусиллями разом з іншими учасниками нам вдасться зробити значно більше задля розвитку та освіти наших дітей. Ми усвідомлюємо, що наш сьогоднішній внесок у забезпечення умов для якісної STEM-освіти допоможе молодому поколінню українців гідно представити нашу державу на світовому рівні», – розповідає Володимир Гайдаш, директор із корпоративних зв’язків Київстар.

Нагадаємо, соціально-освітня програма Київстар «Зроби свій внесок» орієнтована на підтримку школярів, студентів-програмістів, стартаперів та молодих підприємців, які прагнуть зробити свій внесок у розвиток України. Зокрема, ініціатива передбачає підтримку талановитих українців, які демонструють найкращі результати у точних дисциплінах (природничі науки і технології, включаючи інформаційні, інженерію, робототехніку та математику).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!