​А ви знаєте, що у вас є особистий кабінет виборця?

09.10.15, 12:00

Всеукраїнська громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив» в рамках роботи інформаційно-просвітницької кампанії «Кожен голос важливий» проводить акцію «Перевір свої дані в Державному реєстрі виборців».

Цього разу вона проходила в Кіровоградському державному педагогічному університеті ім. Володимира Винниченка. Наймолодших виборців, студентів-другокурсників вчили, як зареєструватися в особистому кабінеті виборця на сайті Державного реєстру виборців та перевірити себе у списках виборців.

Насправді це дуже просто: зареєструватися на сайті ДРВ, надіслати електронний запит для перевірки вашого включення до реєстру. Наступного дня ви отримаєте відповідь на свою електронну адресу. Якщо ви отримали вдповідь, що вас не включено до реєстру, невідкладно зверніться з паспортом до органу ведення реєстру за місцем проживання. Кінцевий термін звернення – 19 жовтня 2015 року. (Відповідно до Закону «Про місцеві вибори»).

З 12 жовтня виборець може ознайомитися зі списком та перевірити правильність внесених до нього відомостей на своїй виборчій дільниці.

- Недоліки у списках виборців – це загроза демократичним виборам. Тому ми з одного боку хочемо привернути увагу громадськості до посилення контролю за складанням списків виборців, з іншого - навчити молодих виборців пильнувати свій голос, цінувати його, адже наша активність на виборах – це реальний шанс сформувати якісний склад місцевої влади, - говорить виконавчий директор ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» в Кіровоградській області Любов Бакаленко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!