Вперше в Кіровограді громадські активісти розповіли, як прослідкувати, куди витрачаються бюджетні кошти

26.10.15, 16:00

23 жовтня відбувся майстер-клас, на якому спеціалісти Кіровоградського обласного відділення ВБО «ВМ ЛЖВ» розповіли про єдиний веб-портал використання публічних коштів e–data.gov.ua, де кожен пересічний українець може зазирнути за ширму витрат бюджетних установ. Ким, скільки і на що витрачено – відповіді на ці питання скоро стануть доступними для всіх громадян.

Спеціалісти Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» пояснили і показали, як працює портал на прикладі КЗ «Кіровоградський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом». Присутні побачили абсолютно всі операції з бюджетними коштами, проведені цим закладом за жовтень місяць. Треба зазначити, що дізнатись можна про все: від зарплати до закупівель.

Нарешті всі охочі матимуть доступний інструмент контролю за використанням коштів будь-якої установи.

Тож, якщо вам цікаво: чи дійсно в установі відсутні бланки, чи треба платити за аналізи через відсутність певних медичних матеріалів, чи скільки витрачено на ремонт, який не відбувся – саме наші спеціалісти пояснять, як докопатися до істини.

Члени кіровоградського осередку «ВМ ЛЖВ» слідкуватимуть за тим, як витрачаються бюджетні кошти і готові навчити робити це всіх бажаючих. Найбільша увага приділятиметься галузі охорони здоров’я, адже це та сфера, яка турбує нас, як організацію і фактично торкається кожної людини.

&ft2 Довідка:

15 вересня Міністерство фінансів презентувало єдиний веб-портал використання публічних коштів e–data.gov.ua. Цей ресурс дає змогу отримати інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку. Веб-портал є новим дієвим механізмом контролю за використанням бюджетних коштів, яким може скористатися кожен.

Нині в Україні 76 500 установ та організацій, що функціонують за кошти державного бюджету. Веб-портал «E-Data» працює цілодобово та оновлюється щодня. Інформацію, отриману з нього, можна відфільтрувати за різними параметрами, сформувати в документ та завантажити (в т.ч. в форматі Excel). Такий документ навіть може бути використаний як доказова база в суді.

Контактна особа:

Володимир Бочаров-Туз email: bocharovtuz@gmail.com тел. 097-282-65-21, 050-86421-80



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!