Кіровоградці "говорять" мовою батика

31.12.15, 12:00

У рамках продовження творчої співпраці Кіровоградського обласного художнього музею та Знам’янського міського краєзнавчого музею було відкрито виставку робіт «Мовою батика» студентів факультету дизайну Кіровоградського коледжу та Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки ВНЗ «Університет сучасних знань».

Батик - ручний розпис по тканині. На тканину - шовк, бавовну, вовну, або синтетику наноситься відповідна фарба. Для отримання чітких меж на стику фарб використовується спеціальний закріплювач (на основі парафіну, бензину, або на водній основі - залежно від обраної техніки, тканини та фарб).
На виставці представлені студентські роботи, виконані у техніці холодного батику. Холодний батик, також називають європейським, використовується при нанесенні фарби на шовк, хоча можливо використовувати й інші тканини. Холодний батик відноситься до класичних технік. У техніці холодного батику використовують фарби на основі аніліну.
Всі студентські роботи були написані у 2015 році під керівництвом старшого викладач кафедри дизайну та мистецтва Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки ВНЗ «Університет сучасних знань» Зантарії Ірини Михайлівни. Філософсько – ліричні композиції представлені роботами студентів коледжу Зернової Карини «Душа міста», Ніколаєнко Анни «Інь і Янь», Грищено Яни «Ранковий шарм», Школярова Ольга «Рожева квітка», Трубчанінової Анни «В обіймах квітки».
Анімалістичний жанр презентовано Світланою Берегулько «Котики», Сергієм Біликом «Птаха» та «Птаха одвічна», Анною Ніколаєнко «Журавель». Темі спогадів про чудові літні дні присвятила свої роботи «Спогади про літо» та «Місячна ніч» Ірина Федорова. Сподіваємось, що виставка молодих талановитих особистостей налаштує глядачів на позитивні емоції та гарний настрій, а для творчої молоді стане поштовхом до пошуку нових мистецьких ідей світу прекрасного.
Під час відкриття виставки для всіх учасників заходу Іриною Зантарією було проведено майстер –клас з арт-терапії. Кожен учасник мав можливість проявити свою фантазію та уяву, пригадати свої перші кроки в мистецтві та поринути у чарівний фантастичний світ творчості. Логічним завершенням майстер –класу стала імпровізована виставка, яка склалася виключно із малюнків учасників, а також фото на згадку.

Олена Степанок зав. відділом науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!