Образи, що надихають студентку Анну Козлову

06.02.16, 12:00

Днями у картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття персональної виставки робіт «Образи, що надихають» студентки ІУ курсу кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Анни Козлової.

Анна Козлова народилася 2 лютого 1994 року в селі Спасове Новгородківського району Кіровоградської області. З дитинства захоплювалась малюванням та декоративно-прикладним мистецтвом. По закінченню місцевої школи вступила в Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки. Серед викладачів мистецьких дисциплін Анни є відомі на Кіровоградщині педагоги – відмінник освіти України, старший викладач кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Зантарія Ірина Михайлівна, старший викладач Саприкіна Галина Олександрівна та старший викладач Гумирова Юлія Юріївна.
На сьогоднішній день, якщо випадає вільна хвилина, Аня завжди намагається приймати участь в культурному житті рідного села, проводячи майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва для дитячої та учнівської аудиторії. В авторських роботах віддає перевагу таким стилям як реалізм, сюрреалізм та академічний стиль. Улюблені техніки Анни – суха пастель та олівець на папері. Захоплюється та надихається графікою Теодора Кіттельсена, Альбрехта Дюррера, П’єтро Аннігоні, живописом Здзіслава Бексінскі, творчістю Г. Ф. Лавкрафта та Р.Р.Толкіна.

Анна працює переважно в галузі графіки та станкового малярства. На виставці «Образи, що надихають» представлено 12 робіт молодої художниці, створених протягом 2013-2015 років. В техніці пастель виконані роботи: «Портрет дівчинки» та «Шоколадниця» (2013), «Осінь» та «Орел» (2014), «Русалка» (2015), «Крістіан Вікернес» (2014), «Гендальф» (2015); в техніці папір, акварель, «Портрет одногрупниці» (2014); папір, олівець «Фрідріх Ніцше» (2015); папір, сангіна «Етюд у теплих тонах» (2014), ін. Улюбленою роботою Анни серед експонованих - є портрет «Українка» (2015).
Протягом трьох років молода художниця працює над виконанням портретів на замовлення в різних техніках живопису та графіки (олія, суха пастель, акварель, туш, олівець). Сподіваємося, що творчість талановитої молодої мисткині подарує відвідувачам мить спілкування з прекрасним.

Олена Степанок – зав. відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!