Кіровоградка Анна Цимбаліст представить Україну на конкурсі ораторів у Лондоні

18.03.16, 14:00

Днями в Американському домі у столиці Києві відбувся півфінал і фінал всеукраїнського конкурсу ораторського мистецтва National Public Speaking Competition (англ. Національний Конкурс Ораторів). Талановиті оратори з багатьох міст України з’їхалися до столиці, щоб продемонструвати свої навички публічного мовлення, показати рівень володіння англійською мовою та позмагатися за головний приз - можливість презентувати нашу країну на International Public Speaking Competition (англ. Міжнародний Конкурс Ораторів) у Лондоні цієї весни.

У півфінал вийшли 20 учасників, серед них представники Львівського національний університету ім. І. Франка, Київського національного університету «Києво-Могилянська академія», національного університету «Острозька Академія», Київського національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова, Черкаської гімназія № 1, ЗШ м. Городок Житомирської області, Львівського національного політехнічного університету, Хмельницького ліцею №17, Вінницької гуманітарної гімназії №1, Київської гімназії біотехнологій №177, Чернігівського національного університету технологій, Київської спеціалізованої школи №159.

Кіровоградський педагогічний університет імені Володимира Винниченка представляла найбільша кількість учасників, а саме сім студентів факультету іноземних мов: Ковальчук Каріна, Забедєліна Олена, Лукіна Ярослава, Сокур Катерина, Михайлова Наталія, Вовченко Наталія, Цимбаліст Анна.

Загальна тема конкурсу - «The most common way people give up their power is by thinking they don’t have any» (англ. «Найбільш поширена причина, чому люди віддають владу, це тому, що вони думають, ніби не мають її»). Виступ кожного учасника був емоційним, переконливим та потужним, а розуміння теми – у всіх своєрідним та творчим.

Оцінювало конкурс поважне журі у складі співробітників посольства США в Україні та члени наглядової ради ESU Ukraine (англ. Спілка англійської мови в Україні). У фінал пройшло дев’ятеро найкращих, які мали виступити з імпровізаційною промовою. Звичайно комусь вдалося проявити себе краще, комусь гірше і саме це допомогло визначити переможця. Нею стала студентка другого курсу факультету іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету Цимбаліст Анна з промовою під назвою «The Choice» (англ. «Вибір»). Почесне друге місце виборола Ільченко Катерина, студентка Києво-Могилянської Академії, а приз «Глядацьких симпатій» отримала Манжоленко Ірина, учениця 11 класу Черкаської гімназії.

Студентка другого курсу факультету іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету Цимбаліст Анна
Студентка другого курсу факультету іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету Цимбаліст Анна
Конкурс відбувся на належному рівні і залишив по собі незабутні враження. Увесь організаційний процес був злагодженим і чітким, що змушує мене переконатися у професіоналізмі організаторів – засновників ESU Ukraine (англ. Спілка англійської мови в Україні) та працівників America House (англ. Американський дім). Кожен учасник отримав у подарунок сертифікат про участь в конкурсі, та невеликі сувеніри від Американського дому про цю яскраву подію.

Хоч змагання й передбачає собою суперництво, багато хто встиг потоваришувати і відкрити себе один для одного, що не може мене не тішити. Дуже важливо, що цей конкурс дозволив зібрати під одним дахом багато «світлих голів», які безумовно після подібного випробування стали на щабель вище у своєму інтелектуальному та професійному розвитку. Такі заходи варто проводити і необхідно підтримувати, бо вони розкривають горизонти для молодих талановитих людей.

Текст - Катерина Сокур, студентка другого курсу факультету іноземних мов КДПУ

Більше знає про конкурс і може відповісти на ваші питання куратор заходу Маргарита Іванівна Данилко, її телефон - 050-917-95-15



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!