Дітей вражає велика кількість творів, що належить Шевченку

21.03.16, 12:00
 Леся Дмітрієва
Леся Дмітрієва

Художній дар Тараса Шевченка В ці березневі дні українці вшановують пам'ять геніального поета, художника, філософа Тараса Григоровича Шевченка. Своє слово як про чудового художника - Шевченка намагалися сказати і наукові співробітники Кіровоградського обласного художнього музею Богдана Бабенко і Леся Дмітрієва.

Наш національний геній Тарас Шевченко був багатогранною, щедро обдарованою особистістю. Матінка-природа наділила його не лише поетичним талантом, гарним голосом, а й великими художніми здібностями. Малювання стало для нього вираженням творчого духу, потребою.

У Шевченкові гармонійно поєднувалися поет і художник. А такими талантами володіє не кожна людина. Створивши пересувну виставку «Тарас Шевченко – художник» маємо на меті всіляко популяризувати мистецьку спадщину Кобзаря, його вміння плідно працювати в таких різноманітних техніках, як олійне письмо, акварель, сепія, туш, італійський олівець і, звісно, техніка офорта й акватинти.

- З цією пересувною виставкою ми побували в ЗОШ № 7, 17, 30 та колегіумі № 11 м. Кіровограда. Учні шкіл, ознайомлюючись з репродукціями творів Тараса Шевченка, щиро дивувалися творчій манері художника, його вмінню реалістично передати форми людського тіла, тонкого відчуття жіночої натури, психологічної характеристики образів, гри світла й тіні..., – розповідає Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

А ще дітей вразила кількість створених мистецьких творів протягом усього життя Шевченка (особливо коли він перебував на засланні) та різноманіття таких жанрів як портрет, пейзажі, краєвиди, малюнки на біблійні, історичні, літературні сюжети, книжкові ілюстрації та саме як створювалися офорти. Багато з хто з учнів відкрив для себе зовсім нового Шевченка. І це приємно.

Організатори виставки висловлюють вдячність педагогам-організаторам та учням цих шкіл за небайдужість до Шевченківського таланту і сподіваємось на продовження нашої співпраці.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!