Життєвий успіх залежить і від самооцінки особистості

18.04.16, 12:00

Біографічна довідка:Коломієць Світлана Олександрівна 1964 р.н., секретар Компаніївської селищної ради з червня 1996 року.

- Жінка-секретар сільської ради і з таким великим досвідом, що стало в основу Вашої роботи і допомагало виправдовувати довіру громади?

- Мабуть, перш за все цілеспрямованість, вимогливість до себе, відповідальність перед громадою. Мені робота приносить задоволення. Це турбота про людей, які звертаються до селищної ради зі своїми проблемами, питаннями. Я відчуваю приємні відчуття, коли зуміла допомогти людині.

- Щоденна робота, то долання перешкод і вирішення проблем - стандартних ситуацій не існує, але що Вам допомагало і допомагає бути успішною, об’єднувати навколо себе людей?

- В своїй роботі використовую багаторічний досвід своїх старших колег та власний. Коли стикаюся з проблемами, а вони в нашій роботі кожного дня, то стараюсь знаходити відповіді на всі питання. Намагаюсь уміло планувати свій час. Треба бути готовою завжди проявляти людяність, чуйність і розуміння до людей в самих різних ситуаціях.

- А як Вам працюється поряд з чоловіками?

- У моєму колективі чоловіки фахівці своєї справи. Робота з ними тільки в радість. Селищний голова – молодий, висококваліфікований, перспективний чоловік, який завжди досягає поставленої мети. Дбайливий господар в селищі.

- Жінка-лідер в органах самоврядування нині - це норма, а Ви відчуєте гендерний дисбаланс у колективі, де працюєте? Це якось проявляється?

- Ні, не відчуваю.

- За період Вашої роботи, які Ви маєте нагороди чи відзнаки і якого рівня?

- Маю багато грамот та відзнак, серед них:подяка обласної державної адміністрації;почесна грамота обласної державної адміністрації, почесні грамоти Компаніївської районної ради та адміністрації.

- Ваша думка щодо того, що в країні розпочато реформаторський процес створення громад – село виживе у цьому нововведенні?

- Влада вибрала шлях до змін у місцевому самоврядуванні. Ці зміни насамперед торкнуться села. Відбудуться нововведення в галузі освіти і в інших галузях. Дуже хотілося б щоб село вижило. А чи вижеве – побачимо після об'єднання територіальних громад.

-Чи маєте Ви захоплення? Що відволікає Вас від турбот на роботі?

- Маю подруг, з якими зустрічаюся у вихідні та свята.

- Яку роль у підтримці Вас відгравала і відіграє Ваша родина?

- Моя підтримка і опора – мій син. Він завжди добре розуміє всі труднощі моєї роботи.

- Ваша думка, якою нині має бути сучасна жінка, щоб за її визнавали і поважали, як керівника?

- На мою думку сучасна жінка – керівник має бути сильною, цілеспрямованою, самостійною, вміти показати себе.

- Ви вважаєте себе успішною жінкою? Які для Вас критерії успіху саме для жінки в професії?

- Для успіху і отримання будь-якого результату потрібно витрачати свої зусилля. Життєвий успіх залежить і від самооцінки особистості. Ще успіх завжди пов'язаний зі стосунками в колективі, з ким спілкуєшся. На мою думку свого успіху треба досягати не за рахунок найрідніших.

- Чи багато серед Ваших знайомих успішних жінок в органах самоврядування? Чим їх кар'єри відрізняються від чоловічих?

- Багато. Я спілкуюся з секретарями району і за його межами, також з головами сільських рад. Наприклад, секретар Виноградівської сільської ради Григорєва Алла та Гарманівської -Ткаченко Тетяна працюють на даних посадах вже більше 30 років. Сільський голова Виноградівської сільської ради Харківець Наталія на посаді голови майже 30 років. Це успішні жінки. Вони нічим не поступаються керівникам-чоловікам. Поняття "будувати кар'єру" - це як змагання зі своїми конкурентами. При цьому оцінюєш і свою працю й інших в порівнянні. У більшості жінок на першому плані сім'я, діти, а вже потім кар'єра. У цьому питанні жінки пасивніші в порівнянні з чоловіками.

- Дрес-код для ділової жінки на роботі - це важливо для Вас?

- Я вважаю, що кожна жінка повинна мати гарний зовнішній вигляд. Тоді вона більше впевнена у собі. Зовнішній вигляд повинен відповідати службовому становищу та місцю роботи. Але для просування в кар'єрному рості ще потрібно мати і професійні знання.

- Навчання протягом життя - то стандарт для успіху,чого вчитесь зараз?

- Час пливе, закони змінюються, тому потрібно постійно поновлювати свої знання. Відвідую спеціальні курси підвищення кваліфікації.

- Ви багато читаєте? Що зазвичай?

- Постійно читаю фахову літературу, кулінарні книги, новини, переглядаю газети, журнали.

- Чи займаєтесь Ви громадською діяльністю? Що Вас на це надихає?

- Я депутатка селищної ради вже декілька скликань. Тому маю додаткові права і можливості у допомозі своїм виборцям.

-"Кожен фініш - це по суті старт" говорить відома українська поетеса, зараз перед Вами який старт, в чому?

- Для нас працівників місцевого самоврядування на сьогоднішній день новий старт - це, мабуть, об'єднання територіальних громад. Це новий невідомий етап в нашій роботі.

Текст – Оксана Войчишина

Цю статтю підготовлено за фінансової підтримки МБФ "Український жіночий фонд" в рамках реалізації проекту “Місцеве самоврядування – жіночий портрет”. Відповідальність за зміст статті несе НРГО “Турбота”. Інформація, яку представлено в статті, не завжди відображає погляди МБФ “Український жіночий фонд”.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!