Київстар: Розвиток 3G, зростання споживання послуг, лояльність клієнтів

13.05.16, 10:00

Зростання фінансових показників компанії обумовлене успішним розвитком зв’язку 3G, збільшенням обсягів споживання послуг, особливо – мобільного інтернету, та зміцненням лідерства в абонентських уподобаннях – найвищий NPS на телеком ринку. У 1 кв 2016 Київстар досяг позитивних фінансових результатів попри складну макро-економічну ситуацію в країні, інфляційні процеси та посилення конкуренції.

Київстар продовжує розвивати мережу 3G, надаючи послуги зв’язку нового покоління у понад 600 населених пунктів, де мешкає 40% населення України. На фінансові показники компанії вплинуло зростання споживання послуг – особливо мобільного інтернету, що посилюється вже кілька кварталів поспіль.

Також Київстар утримує лідерство на телеком ринку як оператор з найбільш лояльною абонентською базою – найвищий індекс NPS. У 1 кв 2016 чиста операційна виручка національного телеком-оператора виросла на 12%, у порівнянні з тим же періодом 2015 року, та досягла майже 3,5 млрд грн. Дохід від послуг мобільного зв'язку склав 3,2 млрд грн, що на 13% вище, ніж в аналогічному кварталі 2015 року. Це стало можливим завдяки успішним комерційним активностям, зростанню споживання послуг (особливо мобільного інтернету).

Доходи від мобільної передачі даних зросли на 76% у результаті активного будівництва мережі 3G, поширенню смартфонів і спеціальним тарифним планам для користувачів мобільного інтернету. Кількість абонентів мобільного зв'язку щодо 1 кв 2015 року зменшилась на 3%, до 25,3 млн, що обумовлено зростанням конкуренції на телеком ринку. У той же час, порівняно до попереднього періоду, рівень відтоку абонентської бази знизився на 2%. Абоненти збільшили споживання голосових послуг (MoU) на 7%, а мобільного інтернету – на 52%. Як результат, ARPU мобільного зв'язку в 1 кв 2016 досяг 42 грн, що на 16% вище в порівнянні з тим же періодом 2015 року.


Доходи від послуг фіксованого зв'язку збільшилися до 259 млн грн, що на 11% більше, ніж у 1 кв 2015. Зростання доходів у цьому сегменті обумовлене популярністю послуги «Домашній Інтернет», яка принесла компанії 148 млн грн, на 26% більше, ніж у 1 кв 2015. Кількість домогосподарств, які використовують цей сервіс, залишається стабільною, на рівні майже 815 тисяч. При цьому ARPU клієнтів виріс на 27%, до 61 грн. EBITDA в 1 кв 2016 збільшилась на 43%, до 1,83 млрд грн, а маржа EBITDА зросла на 11,3 відсоткового пункту, до 52,6%. Росту маржинальності було досягнуто завдяки збільшенню доходів, зниженню ставок інтерконекту та оптимізації операційних витрат. Капітальні інвестиції за 1 кв 2016 склали 249 млн грн і, в основному, були спрямовані на модернізацію діючої мережі GSM і розвиток 3G. У 1 кв 2016 Київстар перерахував до бюджетів різних рівнів майже 927 млн грн податків і відрахувань.

Ключові показники діяльності Київстар у 1-му кварталі 2016 року в порівнянні з попереднім періодом

З лютого 2016 року Київстар застосовує новую методологію обліку активних кліентів мобільного інтернету. В загальній кількості користувачів не враховуються абоненти, які отримують послуги MMS через точку доступу GPRS.

Довідка про Київстар Київстар – український оператор телекомунікацій, надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються 25,3 млн клієнтів мобільного зв’язку і 814 тис. клієнтів фіксованого інтернету. Акціонери Київстар – міжнародна група VimpelCom Ltd. (офіс у Нідерландах), акції якої знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк. Київстар є однією з провідних компаній телеком-ринку України та лідером за кількістю клієнтів. Мережа GSM компанії охоплює всі великі та малі міста України, а також понад 28 тис. сільських населених пунктів, усі основні національні й регіональні траси, більшість морських та річкових узбереж. Волоконно-оптична мережа Київстар для швидкісної передачі даних має загальну довжину понад 47 тисяч кілометрів і ємність зовнішніх каналів понад 620 Гбіт/с. Київстар понад 17 років працює в Україні, є одним з найбільших платників податків та одним з найкращих роботодавців, а також соціально відповідальною компанією. За додатковою інформацією звертайтеся: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!